• Yleistä
  • Ruoka
Yleistä

Kahvila ChefBug Vihasjärven kansakoululla tarjoaa kahvilapalveluita, taide-elämyksiä ja tapahtumia. Kahvila on avattu vuonna 2018, ja se sijaitsee Järvenpäätie 223, Orivedelle. Kahvila tarjoilee sekä myy kotimaisia hyönteisiä niin paikan päällä kuin verkossa.

Kahvila sijaitsee vanhassa kyläkoulussa tunnelmallisen Eräjärven rantamilla. Avarat luokkahuoneet, vanhanajan ulkorakennukset aittoineen ja kellareineen ovat näkemisen arvoisia, ja luovat uniikin tunnelman. Aurinkoiselta pihamaalta avautuu laaja, eteläinen peltomaisema.

Kahvilan ja koulun yhteydessä järjestetään erilaisia näyttelyitä. Samalla on mahdollisuus nauttia kahvilan herkuista vanhan ajan kansakoulun tunnelmasta. Minimyymälä tarjoaa herkkuja sekä esittelee paikallisia käsitöitä.

 

Ruoka

Tiesitkö, että maailmalla on yli 2 000 tunnettua ruokahyönteislajia? Hyönteisruoka ei ole mikään uusi asia: monessa maassa se on ihan olennainen osa ruokakulttuuria. Syötäviä hyönteisiä käytetään lihan korvikkeena, mutta yleisintä on napostelu ja herkuttelu.

ChefBug on luonut sinulle valmiita reseptejä, joita voit hyödyntää.  Niiden takana on ChefBug Oy Ltd:n perustaja, keittiömestari ja ötökkäkokki Aija, joka on toiminut kokkina ja keittiömestarina sekä alan ammattilaisten kouluttajana.