• Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
Yleistä

Etelä-Savossa Vihreän Kullan Kulttuuritien varrella sijaitseva Tuukkalan tila on vanha sukutila vuodelta 1710 Haikolan kylässä Mikkelin Ristiinassa. Tilalla on pitkä ja perinteikäs historia ja haluammekin vaalia vanhoja perinteitä ja säilyttää kaunis ja puhdas ympäristömme.

Majoituspaikoissa onkin hyödynnetty vanhoja rakennuksia. Majoitusaittojen hirret ovat yli sadan vuoden ajan olleet maatilan käytössä. Yöpyä voi myös tasokkaissa Kaidan Kiho-huviloissa, jotka sijaitsevat ihanteellisen järven rannalla.

Tilalla käytetään ympäristöystävällisiä pesuaineita niin suihkussa, vessassa kuin saunassakin. Aamiaismajoituksen vieraat pääsevät maistamaan emännän itse tekemiä ruokia ja oman tilan raaka-aineita, mm. oman puutarhan marjahilloja ja oman kanalan kananmunia.

Tila sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja lähellä Ristiinan palveluita.

Majoitus

Tuukkalan tilan aamiaismajoitus tarjoaa huoneita huoneistosta ympäri vuoden ja kesäaikana lisäksi romanttista aittamajoitusta.

Yöpyjän käytössä on 3 erillisä lukittavaa huonetta huoneistorakennuksessa kahdessa kerroksessa ja 2 kesäkäyttöistä aittaa.

Maalaisaamiainen tarjotaan kesäaikaan 1800-luvun päätalon lasiverannalla. Aamiainen sisältyy hintaan kesäkautena (1.6. – 31.8.). Muuna aikana (1.9. – 31.5.) aamiainen on varattavissa lisämaksusta tai sen voi valmistaa myös itse huoneiston keittiössä. Aamiaisella tarjotaan emännän itse valmistamia leivonnaisia tai lettuja. Hyödynnämme hilloissa ja mehuissa omassa puutarhassa kasvaneita marjoja.

Kesäisin tilalla on kanoja, joten aamiaisella on myös mahdollista päästä maistelemaan oman kanalan munia. Uusimpana harrastuksenamme olemme aloittaneet mehiläisten hoitamisen joten lähiaikoina on mahdollisuus saada omien mehiläisten hunajaa. Suosimme tuotteissamme kotimaista lähiruokaa.

Aktiviteetit

Tuukkalan tilalla voit kokea aitoa maalaiselämää! Tässä muutama vinkki, mitä paikassa ja sen lähialueella voi myös tehdä:

Tilan kesäasukkaisiin kuuluu useimmiten kanat, lampaat ja niiden pikkuiset vuonat. Tuukkalan tilalla on myös kaksi seurallista kissaa. Kaikkiin eläimiin voi päästä tutustumaan pihapiirissä.

Suuressa puutarhassa on mahdollisuus pelata erilaisia pihapelejä. Pihapelien lisäksi meiltä löytyy iso trampoliini, joka on kaikkien vapaassa käytössä. Satoaikaan voit käydä maistelemassa puutarhan marjoja ja hedelmiä.

Majoitustiloissa voit kokkailla niin keittiössä kuin puutarhan hiili- tai kaasugrillissä.

Mahdollisuus varata saunavuoro. Useamman yön majoittujille saunan käyttö tarjotaan veloituksetta.

Ruoka

Maalaisaamiainen tarjotaan kesäaikaan 1800-luvun päätalon lasiverannalla. Aamiainen sisältyy hintaan kesäkautena. Muuna aikana aamiainen on varattavissa lisämaksusta (tai sen voi valmistaa myös itse huoneiston keittiössä).

Aamiaisella tarjotaan emännän itse valmistamia leivonnaisia tai lettuja. Hyödynnämme hilloissa ja mehuissa omassa puutarhassa kasvaneita marjoja. Kesäisin tilalla on kanoja, joten aamiaisella on myös mahdollista päästä maistelemaan oman kanalan munia.

Uusimpana harrastuksenamme olemme aloittaneet mehiläisten hoitamisen joten lähiaikoina on mahdollisuus saada omien mehiläisten hunajaa. Suosimme tuotteissamme kotimaista lähiruokaa.