• Yleistä
  • Majoitus
  • Activities
  • Ruoka
  • In English
Yleistä

Maatilamatkailua vanhalla sukutilalla

Etelä-Savossa Vihreän Kullan Kulttuuritien varrella sijaitseva Tuukkalan tila on vanha sukutila vuodelta 1710 Haikolan kylässä Mikkelin Ristiinassa. Tilalla on pitkä ja perinteikäs historia ja haluammekin vaalia vanhoja perinteitä ja säilyttää kaunis ja puhdas ympäristömme.

Majoituspaikoissa onkin hyödynnetty vanhoja rakennuksia. Majoitusaittojen hirret ovat yli sadan vuoden ajan olleet maatilan käytössä. Yöpyä voi myös tasokkaissa Kaidan Kiho-huviloissa, jotka sijaitsevat ihanteellisen järven rannalla.

Tilalla käytetään ympäristöystävällisiä pesuaineita niin suihkussa, vessassa kuin saunassakin. Aamiaismajoituksen vieraat pääsevät maistamaan emännän itse tekemiä ruokia ja oman tilan raaka-aineita, mm. oman puutarhan marjahilloja ja oman kanalan kananmunia.

Tila sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja lähellä Ristiinan palveluita.

Majoitus

B&B majoitusta

Tuukkalan tilan aamiaismajoitus tarjoaa huoneita huoneistosta ympäri vuoden ja kesäaikana lisäksi romanttista aittamajoitusta.

Yöpyjän käytössä on 3 erillisä lukittavaa huonetta huoneistorakennuksessa kahdessa kerroksessa ja 2 kesäkäyttöistä aittaa.

Maalaisaamiainen tarjotaan kesäaikaan 1800-luvun päätalon lasiverannalla. Aamiainen sisältyy hintaan kesäkautena (1.6. – 31.8.). Muuna aikana (1.9. – 31.5.) aamiainen on varattavissa lisämaksusta tai sen voi valmistaa myös itse huoneiston keittiössä. Aamiaisella tarjotaan emännän itse valmistamia leivonnaisia tai lettuja. Hyödynnämme hilloissa ja mehuissa omassa puutarhassa kasvaneita marjoja.

Kesäisin tilalla on kanoja, joten aamiaisella on myös mahdollista päästä maistelemaan oman kanalan munia. Uusimpana harrastuksenamme olemme aloittaneet mehiläisten hoitamisen joten lähiaikoina on mahdollisuus saada omien mehiläisten hunajaa. Suosimme tuotteissamme kotimaista lähiruokaa.

Activities

Aitoa maalaiselämää

Tässä muutama vinkki, mitä paikassa ja sen lähialueella voi myös tehdä:

Tilan kesäasukkaisiin kuuluu useimmiten kanat, lampaat ja niiden pikkuiset vuonat. Tuukkalan tilalla on myös kaksi seurallista kissaa. Kaikkiin eläimiin voi päästä tutustumaan pihapiirissä.

Suuressa puutarhassa on mahdollisuus pelata erilaisia pihapelejä. Pihapelien lisäksi meiltä löytyy iso trampoliini, joka on kaikkien vapaassa käytössä. Satoaikaan voit käydä maistelemassa puutarhan marjoja ja hedelmiä.

Majoitustiloissa voit kokkailla niin keittiössä kuin puutarhan hiili- tai kaasugrillissä.

Mahdollisuus varata saunavuoro. Useamman yön majoittujille saunan käyttö tarjotaan veloituksetta.

Ruoka

Herkut

Maalaisaamiainen tarjotaan kesäaikaan 1800-luvun päätalon lasiverannalla. Aamiainen sisältyy hintaan kesäkautena. Muuna aikana aamiainen on varattavissa lisämaksusta (tai sen voi valmistaa myös itse huoneiston keittiössä).

Aamiaisella tarjotaan emännän itse valmistamia leivonnaisia tai lettuja. Hyödynnämme hilloissa ja mehuissa omassa puutarhassa kasvaneita marjoja. Kesäisin tilalla on kanoja, joten aamiaisella on myös mahdollista päästä maistelemaan oman kanalan munia.

Uusimpana harrastuksenamme olemme aloittaneet mehiläisten hoitamisen joten lähiaikoina on mahdollisuus saada omien mehiläisten hunajaa. Suosimme tuotteissamme kotimaista lähiruokaa.

In English

Farm accommodation B&B

Tuukkalan Tila B&B offers rooms in an apartment around the year and during the summer it is also possible to spend a night in romantic and cozy granaries.

A garden with seating area, a pavilion, BBQ facilities and a trampoline in the verdant garden of the estate are in free use.

Two cats live on the farm and during the summer it is possible to pet sheep and chickens.

In summer time the rural breakfast is served in the sun room of the house. The breakfast is included in the price in summer season (1.6.-31.8.). During rest of the year (1.9.-31.5.) the breakfast must be ordered in advance at an extra fee, there's also a possibility to prepare your own breakfast in the shared kitchen.

For extra relaxation, the sauna can be reserved.

Booking