• Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
  • In English
Yleistä

Tunnelmaa ja tekemistä Ähtärissä

Maaseudun kodikasta rauhaa, turvallinen pihapiiri, lapsille tekemistä, rapsutettavia eläinystäviä, saunan lempeitä löylyjä, makoisia unia, eläinpuistokierros Ähtäri Zoossa, vierailu poropuistossa tai ihan vain olemista. Pihapiiristä löytyy Taiga ja Tuuve koirat, Tarzan ja Tipsu kissat, kanit sekä lampaat Välitassu, Milda ja Liinu kuten myös heppatytöt hurmaavat Mimi-poni ja Trainmaker-hevonen. Poroja on aitauksissa yhdeksän ja niitä pääsee taputtelemaan, syöttämään ja valokuvaamaan poropuistovierailulla tai ostamalla jäkäläpussin.

Jos etsit pikkujoulu-, kokous- tai tyhy-paikkaa tai vaikka lounasta ryhmällesi, myös silloin olemme mielellämme avuksi. Meiltä saat kätevästi koko paketin tiloineen, ohjelmineen ja ruokailuineen. Tai jos perhepiirissänne on tiedossa juhlat niin ota yhteyttä, tule käymään ja rakennetaan teidän näköiset syntymäpäivät, häät tai vaikka sukujuhlat kesäisessä pihapiirissämme toiveidenne mukaan.

Majoitus
Tuomaksen Tupa

Huoneistossa on wc/suihku -tilat ja huoneistoon mahtuu myös pinnasänky perheen pienimmille. Max 3-6 +1 henkilöä, huoneiston koko 45 m².

Wilhelmiinan Wintti

Majoitu mukavasti kaksikerrosaitassamme, jossa on pieni tupa ja 120 cm vuode sekä yläkerrassa vielä tilaa 4:lle. Aitta sopii myös hääpareille. Max 5-6 henkilöä, huoneiston koko 17 m² + parvi 14 m².

Konstan Kammari

Konstalla on useita vakiovieraita kesä toisensa jälkeen. Tuleeko sinustakin sellainen? Jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin sekä wc/suihku. Saatavana myös siirrettävä 19" TV pyydettäessä. Max 3-4 henkilöä, aittakamarin koko 17m².

Kaisan ja Kaapon Kammarit

Molemmissa huoneissa on parvi, jonne mahtuu kaksi henkilöä. Alakerrassa wc/suihku ja kiva oleskelutila, jossa vuodepaikat kolmelle. Tilaa 4-5 henkilölle, huoneen koko 13 m² + parvi 5,5 m².

Mummon Mökki

Suuren suosion saavuttanut, keväällä 2010 vanhan ajan tyyliin remontoitu perinteinen Mummon mökki. Makuuhuoneessa on sängyt kahdelle ja tupakeittiössä levitettävä vuodesohva. Mökissä on myös tv, wc ja suihku ja pinnasänky perheen pienimmille (ennakkotilauksesta). Max 3-4 + 1 henkilöä, mökin koko 31 m².

Päätalo

Päätalo on käytössä rajoitetusti talviaikaan. Päätalossa voit valita majoituspaikaksesi joko yläkerran tai alakerran. Wc/suihku käytävällä (kahden huoneen yhteinen). Max 2-6 henkilöä/huone.

Emilian tupa

Kesällä 2013 valmistunut invahuone. Huoneeseen johtaa ramppi, leveät ovet ja myös wc on suunniteltu pyörätuolilla liikkumiseen. Huoneessa on parivuode ja levitettävä sohva. Tilaa 4:lle henkilölle, huoneen koko 19 m².

Aktiviteetit
Juhlat

Juhlapaikkana Valkeisen Loma on erinomainen vaihtoehto. Toteutamme juhlat toiveittesi mukaan ja huolehdimme, että juhlapäivästäsi tulee ikimuistoinen. Ravintolamme Tallin Vintti on kaksikerroksinen. Maksimissaan voimme kestitä noin sadan hengen tilaisuuden. Kesäjuhlissa lisää tilaa antaa loistava pihapiirin nurmikenttä puutarhakalusteineen.

Kokoukset

Valkeisen Loma tarjoaa idyllisen maalaismaiseman kokousten viettoon. Rauhallinen ja kaunis ympäröivä luonto ulkoilumaastoineen sekä maukas ruoka kodikkaassa ravintolassa takaavat onnistuneen tilaisuuden. Yhtäaikaisesti meille mahtuu kokoustamaan max noin 60 henkilöä, riippuen pöytien asettelusta.

Saunat

Meillä Valkeisella voit nauttia kolmen saunan löylyistä; Pihapiirin perinteinen Savusauna on aitoa suomalaista saunaa parhaimmillaan, niin kesällä kuin talvellakin. Kesällä rantasauna on ehdoton matkailijoiden suosikki. Talvella voi nauttia Ravintolan tilaussaunan lempeistä löylyistä. Pisteenä iin päällä on kylpytynnyrimme savusaunan yhteydessä.

Eläimiä, retkiä, kalastusta ja paljon muuta

Valkeisen Lomassa ja lähiympäristössä riittää tekemistä koko perheelle. Tekemistä ja näkemistä riittää myös itse tilalla.

Grillikatoksessamme voit paistaa vaikka makkaraa ja nauttia luonnon äänistä ympärilläsi. Pihapiirin eläimistö ja linnusto on runsas ja mielenkiintoinen. Wilhelmiinan Wintin vieressä on Suomen kolmanneksi suurin haapa.

Ryhmät

Ryhmiä varten meiltä löytyy muun muassa tunnelmallinen tilausravintola sekä oivalliset puitteet ja riittävästi ohjelmaa esimerkiksi täydellisen TYKY-päivän järjestämistä varten.

Ruoka

Herkut

Valmistamme juhlissa kuten myös muissa tilaisuuksissa tarjottavat ruuat itse omassa keittiössämme. Käytämme lähialueen tuotteita mahdollisimman paljon ja paljon myös ihan oman pihan antimia. Mehu on valmistettu oman pihan ja metsien marjoista ja kesäiset yrtit kasvavat puutarhassamme. Liha on suomalaista ja mahdollisimman lähellä tuotettua ja isännän savustama lohi on poronkäristyksen ohella talon erikoisuus. Tervetuloa siis ruokapöytäämme!

Ravintolassamme on myös A-oikeudet eli voimme tarjoilla juhlissasi esimerkiksi ruoan kanssa viiniä ja jälkiruokakahvit konjakin kera.

In English

Countryside tranquilty, safe environment, lots of activities for children, petting animals including reindeer, swimming and playing on the beach, testing the steams of the lakeside sauna, having a good night sleep, enjoying the day at the zoo or just relaxing doing nothing. If that sounds like the perfect holiday in the countryside, then book your stay at Valkeisen Loma.

In addition to the reindeer there's two friendly dogs called Taiga and Tuuve, rabbits and two lovely cats Tipsu and Tarzan as well as sheep, a pony and a horse who live happily on the farm.

The old farm with over 100 years of history is located close to the Ahtari Zoo with the Giant pandas, in the middle of pure nature, close to lake Valkeinen. Have a taste of Lapland without having to travel too up north.

Welcome to Valkeisen Loma and Reindeer Park to spend a countryside holiday all year round!

Booking