• Taipaleen luomu- ja matkailutila
  • Taipaleen luomu- ja matkailutila
  • Taipaleen luomu- ja matkailutila
  • Taipaleen luomu- ja matkailutila

Taipaleen luomu- ja matkailutila

  • Yleistä
  • Majoitus
  • Activities
  • Ruoka
  • In English
Yleistä

Tervetuloa Taipaleen tilalle!

Taipaleen luomu-ja matkailutilamme on vanha sukutila, joka sijaitsee Petäjäveden Piesaskylällä kauniissa maalaismaisemassa Piesasjärven rannalla. Maanviljelyksen ohella tarjoamme maatilamatkailuelämyksiä vierailijoille 30 vuoden kokemuksella. Vieraat voivat nauttia laajasta maatilan pihapiiristä ja yöpyä viihtyisissä aittahuoneissa tai rauhallisissa omavaraismökeissä. Puutarhan tanssitalas on vieraiden käytössä illan tapahtumia varten.

Tilamme viljelykset ja karja ovat luomutuotannossa. Taipaleen tilan omat ja lähiseudun raaka-aineet ovat pääosassa maukkaan ja aidon ruuan valmistuksessa. Perinteisillä resepteillä näistä raaka-aineista valmistamme maalaisateriat arkeen ja juhlaan.

Toivotamme vieraat lämpimästi tervetulleeksi!

Majoitus

Majoituspalvelut

Mökit

Taipaleen tilalla on vuosikymmenien kokemus lomailijoiden majoittamisessa Piesasjärven rantamökkeihin. Perheet tulevat vuosittain tuttuihin mökkeihin keskisuomalaisiin maisemiin nauttimaan rauhallisesta luonnosta, veneilystä, kalastuksesta ja oleilusta.

Vuokraamme 4-8 hengen rantamökkejä lyhyempiin tai pidempiin lomiin. Kaikissa mökeissä on varustuksena oma vene ja sauna. Tarkemman varustuksen näet jokaisen mökin tiedoista.

Mökkien metsäympäristössä on hyvät liikunta- ja marjamaastot sekä opastetut luontopolut tilan laavuille vaikkapa kahvitauon pitämiseen.

Aitat kesällä

Tilan pihapiirin mukaviin aittoihin voi majoittua toukokuusta lokakuuhun. Aitoissa on yhteensä 20 vuodepaikkaa. Varustuksena ovat vuoteet neljälle hengelle, vuodevaatteet, pöytä ja tuolit sekä jääkaappi. Laari-aitassa on myös minikeittiö pientä kokkausta varten. Wc ja suihku sijaitsevat päärakennuksen alakerrassa. Grillipaikka, uimaranta ja rantasauna ovat majoittujien käytössä. Aamiaista tarjotaan tilauksesta.

Activities

Tilaisuudet Taipaleen tilalla

Yrityksille

Kokous- ja koulutuspäivä voimia antavassa maalaismaisemassa takaa onnistuneen tuloksen. Yhtenäisiä kokoustiloja 5-30 hengelle. Kokouspäivän lomassa tarjoiltavat kahvit ja ruokailut valmistetaan tilan omassa keittiössä ja tarjoillaan noutopöydästä.

Virkistyspäivän ohjelma rakennetaan ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan, päivään voi kuulua muun muassa terveyden ja hyvän olon palveluja, ulkoilua, rauhoittumista sekä erinomaista maalaisruokaa.

Saunaillat

Saunailta tilan 50-vuotisen uran tehneessä tunnelmallisessa rantasaunassa leppoisien löylyjen lauteilla sopii kokousten ja hyvinvointipäivien ohjelmaksi ympäri vuoden. Uimaan pulahdat kesällä ja talvella saunan rappusilta.

Juhlatilaisuudet

Tilan erinoimaiset puitteet mahdollistavat arvokkaiden ja mieleenpainuvien juhlien järjestämiseen. Häät, ylioppilasjuhlat, syntymäpäivät ja muut perhejuhlat saavat upean tunnelman kauniissa järvimaisemassa.

Päärakennukseen mahtuu 80 henkilöä, ja runsaammalle joukolle pystytämme telttakatokset tilan piha-alueelle. Majoitus ja ruokailut hoituvat myös tilan puolesta ammattitaidolla ja kokemuksella.

Ruoka

Pitoja parhaimmillaan

Taipaleen tilan keittiössä on osattu kautta aikojen maukkaan maalaisruuan valmistus. Tilan oma ja lähiseudun puutarhat, pellot ja metsät ovat puhtaiden raaka-aineiden lähde, joiden satoa tilan keittiö on vuosisadat hyödyntänyt. Murea naudanliha, kotijärven kalat, raikkaat kasvikset, puhtaat viljat ja marjat metsäisiin antimiin yhdistettyinä saavat aikaan selkeitä ja ilolla nautittavia makuja.

Perinteet ruuanvalmistukselle juontavat juurensa kauas isoäitien keittokirjoihin, joita nykyaikaisen emännän on hyvä ammentaa tähän päivään tarjottavaksi. Parhaista raaka-aineista luovuus ja ammattitaito saavat aikaan ihan oikeat ja aidot maut. Emännän tapoihin kuuluu tarjoilla ateriat noutopöydästä.

In English

The Taipale Farm

 

The Taipale farm is an old family farm located in Petäjävesi in the Piesala hamlet, in the middle of beautiful countryside scenery on the shore of Lake Piesasjärvi. The fields and cattle of our farm are dedicated to organic production. In addition to farming, we offer B&B accommodation services to guests in the cosy outbuildings in the farm yard and the peaceful and individual cottages at the lakeside.
We bid you a warm welcome!

Accommodation services
The comfortable outbuildings in the yard can be used for accommodation from May to October. The buildings have a total of 20 beds. The equipment includes beds for four people, a table, chairs and a fridge. A toilet and shower are located in the downstairs of the main building. A barbecue, a beach and a lakeside sauna are available to guests. Breakfast is available to order.
There is fine terrain for exercise and picking berries in the vicinity of the lakeside cottages. The cottages are located about 40 km from Jyväskylä, 8 km from Petäjävesi and 2 km from the farm.

Contact

 

Contact