• Särkijärven Majat

Särkijärven Majat

  • Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
Yleistä

Muoniossa neidon kainalossa

Wanha talo on toiminut monenlaisissa tehtävissä historiansa aikana. Talossa on ollut kestikievari, osuuskauppa ja koulu, ja tilalla on ollut aina viljelyä, lehmiä ja hevosia. Karjaa ei enää ole, mutta viljelyä harrastetaan vieläkin omiksi tarpeiksi.

Wanha talo on ollut Särkijärven suvun omistuksessa koko ajan, luoden uusia tarinoita tullessaan nyt uusille nuorille omistajille.

Majoitustoimintaa jatketaan, ja perinteisen mökkimajoituksen rinnalle on rakennettu hyvin varusteltuja uusia huoneistoja. Ruokapalveluissa tullaan hyödyntämään mahdollisimman pitkälle tilan tuotteita, kalaisan järven kaloja ja puhtaan luontomme antimia.

Majoitus

Rentoudu ja viihdy mukavissa majoissamme

Vuokrattavana paritalohuoneistoja, rivitalohuoneistoja sekä punaiset mökit. Pari- ja rivitalohuoneistot ovat hyvin varusteltuja. Perinteisesti sisustetuissa mökeissä viihdyt omassa rauhassasi.

Rantasaunassamme voit nauttia kunnon löylyistä kauniissa maisemassa. Särkijärven ranta on hyväpohjainen, puhdasvetinen ja lapsiystävällinen. Talvella saunarannassamme on mahdollisuus avantouintiin.

Rantasauna toimii myös tilaussaunana suuremmallekin joukolle.

Aktiviteetit

Laajat ohjelmapalvelut

Talvella liikutaan laduilla ja umpihangessa

Särkijärven ympäristö on kuin luotu lumessa liikkumiseen: hiihtäminen ja lumikenkäily esimerkkeinä. Myös huskyvaljakkoajelut, mikä onkaan mukavampi tapa liikkua Lapin luonnossa kuin matkustaa koiravaljakossa. Vielä perinteisempi kulkupeli Tunturi-Lapin talvessa on pororeki. Jääpeite ei estä kalastusta. Moottorikelkkailu, jäänveisto ja perinteet jouluna sekä uuden vuoden vaihtuessa kuuluvat myös majojen talveen.

Kesä on kalastuksen, patikoinnin ja grillauksen aikaa

Puhtaista järvistämme saa siikaa, ahventa, haukea ja monia muita kaloja. Jokemme ja puromme puolestaan tarjoavat harria, taimenta ja jopa lohta. Särkijärven ympäristö tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Grillaa kanssamme kalaa, lihaa, kasviksia ja saunajuomien seuraksi makkaraa. Voimme myös loimuttaa kalaa nuotiolla tai keittää nokikahvit. Särkijärven majojen kesään kuuluvat myös monenlaiset tapahtumat.

Ruoka

Aitoa lappilaista lähiruokaa Apajan tapaan

Aamupala kuuluu mökkien hintaan, tervetuloa klo 8-9.30, Apajaan nauttimaan kiireetön aamiainen.
Ravintolasta päivällistä tilauksesta.

Ravintola Apaja tarjoaa aitoja lappilaisia makuelämyksiä ja kotoisen maukkaita leivonnaisia itse tehden. Marjat piirakoihin poimivat Ritva äiti, Pekka tai minä itse.

Olemme aina luottaneet lähiruoan voimaan: poronliha tulee oman alueen poromiehiltä, siika ja muikku kotijärvestä Ritvan, Raimon ja kumppaneiden pyytäessä, peruna omasta maasta ja Ylitornion alueelta. Hilla lähijänkiltä ja muut marjat Särkitunturin tunnetusti antoisilta mättäiltä. Saammepa me etelän herkkujakin suppilovahveroita, mustaa torvisientä ,kanttarellejakin ja omenia tuliaiseksi, ihanilta asiakkailtamme.