• Särkijärven Majat

Särkijärven Majat

  • Yleistä
  • Majoitus
  • Activities
  • Ruoka
  • In English
Yleistä

Muoniossa neidon kainalossa

Wanha talo on toiminut monenlaisissa tehtävissä historiansa aikana. Talossa on ollut kestikievari, osuuskauppa ja koulu, ja tilalla on ollut aina viljelyä, lehmiä ja hevosia. Karjaa ei enää ole, mutta viljelyä harrastetaan vieläkin omiksi tarpeiksi.

Wanha talo on ollut Särkijärven suvun omistuksessa koko ajan, luoden uusia tarinoita tullessaan nyt uusille nuorille omistajille.

Majoitustoimintaa jatketaan, ja perinteisen mökkimajoituksen rinnalle on rakennettu hyvin varusteltuja uusia huoneistoja. Ruokapalveluissa tullaan hyödyntämään mahdollisimman pitkälle tilan tuotteita, kalaisan järven kaloja ja puhtaan luontomme antimia.

Majoitus

Rentoudu ja viihdy mukavissa majoissa

Vuokrattavana paritalohuoneistoja, rivitalohuoneistoja sekä punaiset mökit. Pari- ja rivitalohuoneistot ovat hyvin varusteltuja. Perinteisesti sisustetuissa mökeissä viihdyt omassa rauhassasi.

Rantasaunassa voit nauttia kunnon löylyistä kauniissa maisemassa. Särkijärven ranta on hyväpohjainen, puhdasvetinen ja lapsiystävällinen. Talvella saunarannassa on mahdollisuus avantouintiin.

Rantasauna toimii myös tilaussaunana suuremmallekin joukolle.

Activities

Laajat ohjelmapalvelut

Talvella liikutaan laduilla ja umpihangessa

Särkijärven ympäristö on kuin luotu lumessa liikkumiseen: hiihtäminen ja lumikenkäily esimerkkeinä. Myös huskyvaljakkoajelut, mikä onkaan mukavampi tapa liikkua Lapin luonnossa kuin matkustaa koiravaljakossa. Vielä perinteisempi kulkupeli Tunturi-Lapin talvessa on pororeki. Jääpeite ei estä kalastusta. Moottorikelkkailu, jäänveisto ja perinteet jouluna sekä uuden vuoden vaihtuessa kuuluvat myös majojen talveen.

Kesä on kalastuksen, patikoinnin ja grillauksen aikaa

Puhtaista järvistä saa siikaa, ahventa, haukea ja monia muita kaloja. Joet ja purot puolestaan tarjoavat harria, taimenta ja jopa lohta. Särkijärven ympäristö tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Grillaa isäntäväen kanssa kalaa, lihaa, kasviksia ja saunajuomien seuraksi makkaraa. Kalaa voidaan myös loimuttaa nuotiolla tai keittää nokikahvit. Särkijärven majojen kesään kuuluvat myös monenlaiset tapahtumat.

Ruoka

Aitoa lappilaista lähiruokaa Apajan tapaan

Aamupala kuuluu mökkien hintaan, tervetuloa klo 8-9.30, Apajaan nauttimaan kiireetön aamiainen.
Ravintolasta päivällistä tilauksesta.

Ravintola Apaja tarjoaa aitoja lappilaisia makuelämyksiä ja kotoisen maukkaita leivonnaisia itse tehden. Marjat piirakoihin poimivat Särkijärven majojen väki.

Täällä on aina luotettu lähiruoan voimaan: poronliha tulee oman alueen poromiehiltä, siika ja muikku kotijärvestä Ritvan, Raimon ja kumppaneiden pyytäessä, peruna omasta maasta ja Ylitornion alueelta. Hilla lähijänkiltä ja muut marjat Särkitunturin tunnetusti antoisilta mättäiltä. Etelän herkkujakin kuten suppilovahveroita, mustaa torvisientä, kanttarelleja ja omenia saadaan toisinaan tuliaiseksi, ihanilta asiakkailta.

In English

Welcome to the Cottages!

There is an old story that three brothers came to the wide expanses of Lapland looking for a place to live. One of them settled at Lake Kangosjärvi, another at Lake Särkijärvi, and the third at Torassieppi. That was how those three villages got started.

Sarrigjauri, The Sami-language name of Särkijärvi, means “valley or lake of blueberries.” It is an apt description of the location of the village, for we are embraced by the fells of Juuvanrova, Pallastunturi, and Särkitunturi, which all have blueberries growing on their slopes.

Accommodation

Depending on your accommodation needs, there is duplex apartments, row house apartments and red cabins to choose from.

Apartments accomodate 2-8 persons per apartment and cabins are for two people. For relaxation there is a sauna by the lake.

Restaurant

On the premises there is a cozy small restaurant Apaja with 60 seats – furnished with fishing theme. The restaurants has a  licence to serve wine and beer. On the terrace with 20 seats you can enjoy the lake and fell views all year round.

The restaurant Apaja offers authentic Lappish flavors, relying on the power of local food.

Contact