• Saijan Lomakartano
  • Saijan Lomakartano
  • Saijan Lomakartano

Saijan Lomakartano

  • Yleistä
  • Ruoka
Yleistä

Tervetuloa Taivalkoskelle Saijaan, Päätalon maisemiin!

Saijan Lomakartano sijaitsee Taivalkoskella kirjailija Kalle Päätalon kasvukodin Kallioniemen naapurissa Jokijärven rannalla. Saijan Lomakartanossa on kodikasta majoitusta saunallisissa huoneistoissa, maittavaa itse tehtyä aitoa Koillismaalaista lähiruokaa sekä kulttuuriin ja luontoon perustuvia ohjelmapalveluja.

Järvi ja ympäröivä metsä on harrastusten keskipiste: kesällä kalastetaan, melotaan ja vaelletaan, talvella hiihdetään, kävellään lumikengillä, ajetaan koiravaljakoilla ja moottorikelkoilla.

Saijan majoitustilat ovat joko kartanon pihapiirissä sijaitsevissa hirsitalohuoneistoissa tai Jokijärven rannalla mökeissä.

Pirttiravintolassa majoittujille tarjotaan aamiainen sekä päivittäin vaihtuva kotiruokalounas ja päivällinen. Muuten ravintola toimii kokouksien, perhejuhlien ja muitten ryhmien tilausravintolana.

Lomakartanomme monipuolisuus tuo vieraamme yhä uudelleen Saijaan. Tulkaa tekin!

Ruoka

Pirttiravintola

Saijan päärakennuksessa on ravintolatilat noin 100 henkilölle. Syksyllä 2015 valmistui ravintolatilojen laajennusosa, sali, alkuperäisen pirttiravintolan jatkoksi. Pirtissä tarjotaan vieraille aitoa Koillismaalaista lähiruokaa. Täysihoitovieraiden ruoka vaihtuu päivittäin sesongin ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan.

Paikallisesta kalasta, muikusta ja siiasta valmistetut ruoat ja itse leivotut leivonnaiset ja leivät ovat kestosuosikkeja. Ravintolassa voi järjestää tilauksesta erilaisia perhejuhlia ja tila soveltuu hyvin kokouspaikaksi.