• Saarilan maatilamatkailu
  • Saarilan maatilamatkailu

Saarilan maatilamatkailu

  • Yleistä
  • In English
Yleistä

Tule maaseudun tunnelmaan!

Saarila on maatilamatkailuyritys Pohjois-Karjalassa. Vuokraamme rantamökkejä lomanviettoon tai kokous- ja juhlatiloiksi. Mökeillä on oma piha ja oma ranta. Lomaa voi viettää omassa rauhassa, sillä metsävyöhyke ja kotieläinten laitumet erottavat alueen Saarilan pihapiiristä, jonne on matkaa n. 400 m.

Päärakennuksessa tarjotaan tilauksesta ruokapalveluja. Iso tupa on hyvä paikka perhejuhliin ja kokouksiin. Vanhan pihapiirin yhteydessä on kotieläinpiha. Siellä on mukava viettää aikaa ja tutustua metsikön satupolkuun.

Saarilassa on lintutorni sekä ranta- ja saarilaavu retkikohteiksi. Voit soudella ja onkia, pilkkiä, hiihtää ja lumikenkäillä. Pikkuteitä on mukava lenkkeillä ja pyöräillä. Voit sopia myös kärri- ja rekiajelusta.

In English

Welcome to the atmospheric Karelian countryside!

Saarila is an agro-tourism farm. Cottages for rent by the lake shore.

The farm is a home to many domestic animals and there's small village ways for hiking and biking.

In the Saarila yard the main building, stone barn and an old store house all date back to the 1910′s. The historic environment creates an atmosphere of domesticity and tells tales about the North Karelian culture.

The cottages are located about 400 m from the old Saarila yard. The distances between the cottages are about 100 m, and each of them has an own spacious yard and a private shore. The lake Viinijärvi is peaceful. There are woodlands and pastures of domestic animals between the cottages and the Saarila yard.

Authentic feel of living in another time on the Finnish countryside is created by animals pasturing freely in the fields, guests roaming the land and finally resting on their cottages and hearing the tractor on the hay field.

In a Saarila you can spend your holiday depending on the season picking berries and mushrooms, jogging and hiking, biking at the peaceful Sola village, angling and rowing a boat or winter fishing from the ice hole. Or you can do nothing at all except enjoy yourself surrounded by pure countryside.

Warm welcome to the Saarila farm!

Contact