• Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
Yleistä

Tervetuloa aidon, puhtaan ja hyvän ruoan ja palvelun ääreen! Sinua odottaa jyhkeä hirsitalo ja karjalainen vieraanvaraisuus.

Poikkea tieltä, saat kahvia, haudutettua teetä ja ihania leivonnaisia ja oikeata ruisleipää!

Majatalon suolapala sisältää palvattua lihaa, juustoa, kurkkua ja maailman parasta luomuruisleipää, kannattaa kokeilla jos nälkä ei ole kovin suuri.

Kun haluat syödä Majatalon herkullista ruokaa, kannattaa soittaa etukäteen (n.1 h) niin on ruoka jo valmiina pöydässä, kun saavut pihaan.

Teemme ruokaa puhtaista raaka-aineista, vuodenaikoja mukaellen.

Majatalon keittiö perustuu itäsuomalaiseen ruokakulttuuriin, uunissa hauduttamiseen, rikkaaseen eri raaka-aineiden käyttöön ja perusmakuihin. Kaiken pohjana on oman maatilan tuotteet, tiedämme oikeasti mistä ruokamme tulee pöytään.

Myymme oman luomutilan viljatuotteita Majatalossa, unohtamatta sitä maailman parasta luomuruisleipää!

Sijaitsemme Joensuu-Kajaanitien varressa 6-tiellä, Valtimon kirkonkylältä 8,5 km pohjoiseen.

Tervetuloa vieraaksemme, hetkeksi, tunniksi, päiväksi tai viikoksi!

Majoitus

Puukarin Pysäkin majoitustilat sijaitsevat kolmessa eri rakennuksessa

Päärakennuksen yläkerrassa sijaitsee kolme huonetta, joista yksi huoenista on sviitti; omalla parvekkella, oleskelutilalla ja kylpyhuoneella. Yläkerrassa on lisäksi kaksi kahden hengen huonetta, jotka jakavat aulan yhteisen kylpyhuoneen.

Asiakkaiden käytössä on alakerran hetivalmis sauna, takkatupa ja pesutilat.

Majoittua voi myös Pihapirtissä, joka sopii perheille ja ryhmämajoitukseen,kaksi pohjalaistyylistä kerrossänkyä, joiden alapedit voi levittää kahdenhengen sängyiksi. Pihapirtistä löytyy myös yhdelle hengen parvi.

Pihapirtissä on minikeittiö, wc ja suihku.

Vierastalo Rinteelä on vuonna 2005 peruskorjattu rintamamiestalo,jonka yläkerrassa on kaksi kahden hengen huonetta. Molemmissa huoneissa on omat WC- ja suihkutilat. Yläkerrassa on yhteinen aulatila, josta löytyy televisio.

Alakerrassa on kaksi kahden hengen huonetta, pirtti, oleskelutila, omatoimikeittiö sekä WC- ja suihkutilat. Lisävuoteilla majoitustilaa tulee yhteensä 12 henkilölle.

Vierastalon pihapiirissä on jykevähirsinen puulämmitteinen sauna takkatupineen. Rantariihen savusaunaan mahtuu 25 saunojaa.

Yhteensä majoitustiloja on päärakennuksessa, Pihapirtissä ja Vierastalossa 20 varsinaista vuodepaikkaa ja 6 lisävuodetta.

Majatalo on mukana Suomen luomumatkailuyhdistyksessä ECEAT Suomi ry:ssä, joka edistää ja kehittää ympäristövastuullista matkailua, joka tukee luomuviljelyä, luonnon- ja ympäristönsuojelua, kestävää maankäyttöä, kulttuuriperinnön ja -maisemien suojelua sekä maaseudun ekologisia toimeentulomahdollisuuksia. Tärkeää on myös ympäristökasvatus.
Aktiviteetit

Pihapirtti tarjoaa erinomaiset tilat kokousten ja koulutustilaisuuksien järjestämiseen. Projektori,valkokangas, fläppitaulu, dvd, tietokone ja internet-yhteydet ovat kokousvieraan käytettävissä.

Pihapirtti soveltuu hyvin erilaisten kurssien pitämiseen. Pihapirtissä on opiskeltu  muun muassa kukkaterapiaa, astrologiaa ja pidetty Deeksha-iltoja. Pihapirtissä voi kokea myös ainutlaatuisen Hiljentymisen huoneen, joka toteutetaan yhdessä Tuula Turusen kanssa.

Puukarin Paalajanvaaralta avautuu näkymä läheiselle Nuolijärvelle ja yläkarjalaiseen kylään. Vaaralla on myös luppotupa, jossa voi rauhoittua nauttimaan ympäröivän luonnon hiljaisuudesta. Täältä löytyy tarina hiljaisuuden kuuntelemisesta.

Puukarin Pysäkiltä järjestetään opastettuja retkiä Murtovaaran talomuseoon, joka on ainutlaatuinen vaara-asutusta esittelevä museoalue Valtimon Sivakassa. Majatalon vieraat tekevät mielellään päiväretkiä kahteen upeaan kansallispuistoon,  Tiilikkaan ja Hiidenporttiin.

Hyvä tutumiskohde ja päiväretki on naapurikylä Rasimäki ja sen mielenkiintoinen historia. Tutustumisen arvoinen paikka on myös Studio Korpinoita, joka sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Majatalosta .

Harrastusmahdollisuuksia kesällä ovat myös soutelu, melonta, pyöräily ja kotieläinten hoito.Talvella voi hiihtää tai laskea pulkkamäkeä. Valaistua latua on 5 km ja muita merkittyjä latuja 1-25 km:n mittaisia lenkkejä. Puukarin Pysäkki järjestää hiihtovaelluksen majatalosta majataloon yhteistyössä Äksyjen Ämmien, Laitalan Lomien ja Männikkölän Pirtin kanssa. Majatalon kautta voit varata ryhmällesi sopivimman aktiviteetin!

Majatalon naapurissa Nuolijärven toisella puolella toimii Juha ja Terttu Haverisen taimi-, sisustus- ja lahjatavaramyymälä Marjapaikka Oy, jonne on lyhyt matka Majatalosta piipahtaa ihastelemaan puutarhaa tai tekemän löytöjä sisustusliikkeestä. Terttu tekee myös astrologin töitä, häneltä voit varata tulkinta-ajan kun vietät lomaasi Majatalossa! '

Ympäröivässä maastossa voi myös metsästää. Lähialueilla on runsaat jänis- ja vesilintukannat, metsästys tapahtuu Elomäen Erän mailla.

Ruoka

Tarjoamme ruokaa karjalaista ruokaperinnettä hyödyntäen, missä leivinuuni on keittiön sydän. Käytämme ruoanvalmistuksessa luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita, joista suurimman osan saamme omalta tilalta. Teemme paljon työtä sen eteen, että vieraat saavat maistaa oikeaa ruokaa ja nauttia puhtaista raaka-aineista.

Pysäkin ravintolasaliin (Pirttiin) mahtuu 34 asiakspaikkaa, ja kun katamme myös aula ja peräkammarit, asiakaspaikkoja on 52 kappaletta.

Teemme myös tilauksesta karjalanpiirakoita, keitin- eli sulhaspiirakoita, täytekakkuja ja muita leivonnaisia.

Järjestämme myös kahvitus- ja ruokatilaisuuksia Valtimotalossa ja Valtimon seurakuntatalolla.

Otamme leivänteosta innostuneita oppilaita leiväntekopäivänä mukaan  opettelemaan ruisleiväntekoa Majataloon. Kysy milloin on leiväntekopäivä ja pujahda mukaan leivänteon salaisuuksiin!