• Yleistä
  • Majoitus
  • Activities
  • Ruoka
  • In English
Yleistä

Tervetuloa aidon ruoan ja palvelun ääreen!

Sinua odottaa jyhkeä hirsitalo ja karjalainen vieraanvaraisuus.

Poikkea tieltä, saat kahvia, haudutettua teetä ja ihania leivonnaisia ja oikeata ruisleipää!

Majatalon suolapala sisältää palvattua lihaa, juustoa, kurkkua ja maailman parasta luomuruisleipää, kannattaa kokeilla jos nälkä ei ole kovin suuri.

Kun haluat syödä Majatalon herkullista ruokaa, kannattaa soittaa etukäteen (n.1 h) niin on ruoka jo valmiina pöydässä, kun saavut pihaan.

Puukarin Pysäkillä tehdään ruokaa puhtaista raaka-aineista, vuodenaikoja mukaillen.

Majatalon keittiö perustuu itäsuomalaiseen ruokakulttuuriin, uunissa hauduttamiseen, rikkaaseen eri raaka-aineiden käyttöön ja perusmakuihin. Kaiken pohjana on oman maatilan tuotteet, täällä tiedetään oikeasti mistä ruoka tulee pöytään.

Myynnissä oman luomutilan viljatuotteita Majatalossa, unohtamatta maailman parasta luomuruisleipää!

Joensuu-Kajaanitien varressa 6-tiellä, Valtimon kirkonkylältä 8,5 km pohjoiseen.

Tervetuloa vieraaksemme, hetkeksi, tunniksi, päiväksi tai viikoksi!

Majoitus

Majoitustilat kolmessa rakennuksessa

Päärakennuksen yläkerrassa sijaitsee kolme huonetta, joista yksi huoneista on sviitti; omalla parvekkella, oleskelutilalla ja kylpyhuoneella. Yläkerrassa on lisäksi kaksi kahden hengen huonetta, jotka jakavat aulan yhteisen kylpyhuoneen. Asiakkaiden käytössä on alakerran hetivalmis sauna, takkatupa ja pesutilat.

Majoittua voi myös Pihapirtissä, joka sopii perheille ja ryhmämajoitukseen,kaksi pohjalaistyylistä kerrossänkyä, joiden alapedit voi levittää kahdenhengen sängyiksi. Pihapirtistä löytyy myös yhdelle hengen parvi. Pihapirtissä on minikeittiö, wc ja suihku.

Vierastalo Rinteelä on vuonna 2005 peruskorjattu rintamamiestalo, jonka yläkerrassa on kaksi kahden hengen huonetta ja yhteinen oleskelutila. Yläkerran huoneissa omat WC- ja suihkutilat. Alakerrassa kaksi 2h huonetta, pirtti, oleskelutila, omatoimikeittiö ja peseytymistilat. Lisävuoteilla majoitustilaa yhteensä 12 henkilölle. Pihapiirissä jykevähirsinen puulämmitteinen sauna takkatupineen.

Rantariihen savusaunaan mahtuu 25 saunojaa.

Yhteensä majoitustiloja on päärakennuksessa, Pihapirtissä ja Vierastalossa 20 varsinaista vuodepaikkaa ja 6 lisävuodetta.

Activities

Kokoukset, kurssit, aktiviteetit

Pihapirtti tarjoaa erinomaiset tilat kokousten ja koulutustilaisuuksien järjestämiseen kokousteknisin välineineen. Myös erilaiset kurssit ja virkistymiset onnistuvat.

Puukarin Paalajanvaaralta avautuu näkymä läheiselle Nuolijärvelle ja yläkarjalaiseen kylään. Vaaralla on myös luppotupa, jossa voi rauhoittua nauttimaan ympäröivän luonnon hiljaisuudesta.

Opastettuja retkiä Murtovaaran talomuseoon ja omatoimiretkiä kahteen upeaan kansallispuistoon,  Tiilikkaan ja Hiidenporttiin. Tutustumisen arvoisia ovat myös naapurikylä Rasimäki ja sen historia sekä Studio Korpinoita 15 minuutin ajomatkan päässä majatalolta.

Harrastusmahdollisuuksia kesällä ovat myös soutelu, melonta, pyöräily ja kotieläinten hoito. Talvella voi hiihtää tai laskea pulkkamäkeä. Latuja vaihtelevin pituuksin.

Ympäröivässä maastossa voi myös metsästää. Lähialueilla on runsaat jänis- ja vesilintukannat, metsästys tapahtuu Elomäen Erän mailla.

Ruoka

Karjalaista ruokaperinnettä hyödyntäen

Puukarin Pysäkillä käytetään ruoanvalmistuksessa luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita, joista suurin osa tulee omalta tilalta. Tavoitteena on, että vieraat saavat maistaa aitoa ruokaa ja nauttia puhtaista raaka-aineista.

Pysäkin ravintolasali Pirttiin mahtuu 34 asiakaspaikkaa, katettaessa myös aula ja peräkammarit  asiakaspaikkoja on 52.

Myös tilauksesta karjalanpiirakoita, keitin- eli sulhaspiirakoita, täytekakkuja ja muita leivonnaisia. Lisäksi kahvitus- ja ruokatilaisuuksia Valtimotalossa ja Valtimon seurakuntatalolla.

Leivänteosta innostuneita oppilaita otetaan leiväntekopäivänä mukaan opettelemaan ruisleiväntekoa Majataloon. Kysy milloin on leiväntekopäivä ja pujahda mukaan leivänteon salaisuuksiin!

In English

Real food from pure ingredients with friendly service

The guesthouse has eight rooms and apartments, of which one is a suite and one family with pets apartment. You can choose between rooms with private bathroom or shared bathroom. Natural materials are utilized in the rooms' decoration. Art and local handicrafts are also reflected in the rooms in stylish interiors.

The rooms are located in three different buildings; the main house, guesthouse Rinteelä and Pihapirtti apartment.

Restaurant on the premises is known from using pure ingredients, mainly local and own produce. The Karelian cookery traditions are honored and used to offer the tastiest, realest meals possible for the guests.

Traditional smoke sauna offers ultimate relaxation and immerses you in the core of Finnish culture.

Activities on and around the guesthouse premises include hiking in the beautiful national parks, nearby villages with intriguing history, relaxing in the quietness of the nature, biking, rowing a boat, paddling and helping take care of the animals. During the winter cross-country skiing tracks and sled hills nearby.

Booking via booking.com