• Puuha- ja Eläinpuisto Veijari
  • Puuha- ja Eläinpuisto Veijari
  • Puuha- ja Eläinpuisto Veijari
  • Puuha- ja Eläinpuisto Veijari

Puuha- ja Eläinpuisto Veijari

  • Yleistä
Yleistä

Elämyksiä kesäpäiviin

Puuha- ja Eläinpuisto Veijari on yhdistelmä monenlaista puuhaa, eläimiä, luontoa ja elämyksiä leppoisassa ympäristössä. Jo puistoalueen vaihteleva ympäristö innostaa liikkumaan sekä maalla että vedessä. Virkistyspuistossa voit mm. soutaa, meloa ja uida. Salaperäisessä Peukalopuron laaksossa seikkaillaan pitkin polkuja ja pitkospuita. Pompputori on lasten suosikki ja siellä viihdytään pitkään, Tenavatuvalta ja sen ympäristöstä löytyy aktiviteetit perheen pienemmille. Mönkijäradalla hurjapäiden on mahdollisuus ajaa mönkijöillä erillismaksusta.

Puiston 10 hehtaarin alueelle mahtuu isommatkin ryhmät ja alueen maasto on monipuolista ja kaunista. Alueen pääreitit soveltuvat esteettömään kulkuun ja täältä löytyvät myös inva/lastenhoito-wc:t.

Puistossa asustaa paljon erilaisia kotieläimiä ja eksoottisempiakin lajeja on nähtävillä. Uudistetuissa Akvaariotalon altaissa polskuttaa Suomen yleisimmät järvikalat sekä trooppisia kaloja. Alueelta löydät lisäksi Kotieläinpihan, Eläintalon, Pieneläintalon sekä Peukalopuron eläinaitauksen. Eläinyksilöitä on yli 150. Myös eläintenhoitokerhoja eläimistä kiinnostuneille lapsille.

Alueelta ei tarvitse poistua nälän yllättäessä; löydät maittavat ruoka-annokset, jäätelöitä, virvokkeita, kahvia ja leivonnaisia grillikahvilasta. Kalastajakylän puolella voit käydä virkistäytymässä anniskeluoikeuksin varustetussa kahvilassa tai nauttia itse onkimasta savustetusta kalasta. Puistoon on mahdollista tulla myös omien eväiden kanssa, käytettävissä kota ja grillikatos.

Kesällä 2019 puiston ranneke on voimassa myös seuraavana päivänä ilman lisämaksua, joten kaikkea ei tarvitse ehtiä tehdä yhden päivän aikana. Veijari on auki läpi kesän joka päivä klo 11-18!