• Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
Yleistä

Maaseutumatkailuyritys ja ravintola Kankaanpään Venesjärvellä

Me pidämme perinteistä. Me myös toteutamme perinteitä omalla tavallamme. Pettu-Eerikki on luonnonläheinen elämyskohde, jossa voit nauttia antiikista ja taiteesta syödessäsi aitoja kotiruokia tai modernimpia lautasannoksiamme. Meillä järjestät unohtumattomat juhlasi, voit ratsastaa ja majoittua... ja maistella omasta pellosta saadusta viljasta tehtyä arinaruisleipää.

Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan Pettu-Eerikin luonnolliseen maailmaan, joka hurmaa erilaisuudellaan.

Majoitus

Majoitus Pettu-Eerikin ryhmätiloissa tai pikkuaitoisssa

Tarjoamme Kankaanpään Venesjärvellä kodinomaista sisämajoitusta päärakennuksessamme ja kesäisin myös ulkomajoitusta pienissä, yksinkertaisissa ulkoaitoissa.

Sijaitsemme noin 15 minuutin ajomatkan päässä Kankaanpään keskustasta ja 45 minuutin pääsä Porista. Noin 500 metrin päässä sijaitsee Venesjärven uimaranta, jossa on talvisin usein myös avantouintimahdollisuus.

Sisätilamajoitus

Päärakennuksemme yläkerrassa on nelihuoneinen majoitustila, johon kuuluu olohuone ja TV, keittiö ja peseytymistilat. Huoneet ovat 2-3 hengen huoneita, joten majoitustila on täydellinen esimerkiksi noin kymmenen hengen ryhmälle.

Ulkoaitat

Ulkoaittamme ovat edullisia ja sopivat hyvin kesämajoitukseksi esim. matkailijalle. Ulkoaitat ovat kahden ja neljän hengen majoitukseen tarkoitettuja. Soveltuvat myös yksittäiselle matkalaiselle.

 

Aktiviteetit

Ratsastusta kauniissa maisemissa ja palasia mielenkiintoisesta historiasta

Ratsastus

Pettu-Eerikissä on tällä hetkellä ratsuina kolme suomenhevosta ja perheen pienimmille poni Pipari, joka on hyvin ihmisläheinen. Hevosemme ovat rauhallisia ja luotettavia ja niillä on pitkä tausta maasto-, kenttä- ja kävelyratsastuksesta.
Ardenner Terttu muutti hämeenkyröön eläkepäivilleen ja vierailee talossa silloin tällöin tapahtumien yhteydessä. Terttu on myös saatavilla vaikkapa hääkärryajelulle veturiksi.

Tarjoamme:

- Maastoratsastusta
- Kenttäratsastusta
- Laavukahviretkiä
- Talutusta, poniajelua ja kärryajelua

Historianäyttely - Sortokausista vaaran vuosiin

Yksi Suomen suurimmista yksityisistä kokoelmista on kerätty taidolla yhteen Pettu-Eerikkiin. Näyttely luo vahvan mielikuvan Pohjois-Satakunnan ja koko Suomen historiasta, ajasta Venäjän sortokausista sotien jälkeisiin vaaran vuosiin.

Näyttely koostuu vastakkainasettuista, jotka ovat leimanneet näkyvästi Suomen historiaa. Rakennuksemme yläkertaan on kerätty muistoja ja esineitä niistä tapahtumista, jotka liikuttivat ihmisiä kansakuntamme uhkaavimmilla hetkillä.

 

Ruoka

Me Pettu-Eerikissä teemme ruokaa rakkaudesta,
suomalaisista raaka-aineista ja perinteitä ylläpitäen

Intohimomme ruokaan huomaat ala carte annoksissamme sekä alueella erinomaisen maineen saaneessa, runsaassa seisovassa pöydässä.

Pihaamme koristaa entisajan hirsirakennukset, kuivuri ja isännän itse muotoilemat taideteokset. Juhlasalimme sisätilat on koristeltu antiikilla, tai jopa kidutusvälinein, nahkurin orsilla. Käyntinne yhteydessä voitte vapaasti tutustua kattavaan alueen historiasta kertovaan sortokausista vaaran vuosiin -näyttelyyn.

À la carte -ravintola

Kokkimme tekevät aina ruokaa täysillä. Takaamme makuelämyksen à la carte -ravintolassamme, Katariinan Kammarissa. Tila on sisustettu tyylikkäästi kuninkaallisen sinisillä arvohuonekaluilla ja esineillä.

Tee à la carte varauksesi etukäteen, sillä olemme aina auki ennakkoilmoituksella.

Juhlapalvelu

Tilausravintola suunnittelemme kokemuksella unohtumattomat perhejuhlat kuten, häät, syntymäpäivät polttarit ja valmistujaiset. Takaamme onnistuneet yritysjuhlat, kokoukset ja esittelytilaisuudet. Ravintolassamme on täydelliset puitteet unohtumattomalle yritystilaisuudelle ohjelmineen.

Järjestämme tilaisuuteenne musiikkia, karaokea ja saunomista järvisaunassa. Voitte tilata hevosajelun tai lähteä ruokailua ennen maastoratsastusretkelle.

Teemme elämyksestänne unohtumattoman.

Leipomo

Leipomomme on toiminut perustamisestamme lähtien. Aluksi tuotteitamme olivat arinaruisleipä ja kakko (vehnään). Sittemmin kakkoon on lisätty ohraa tai kauraa ja mukaan on tullut myös herkullinen mallaslimppu.

Kaikki leipämme leivotaan käsin puulämmitteisessä arinauunissa. Leipämme ovat perinteisiä, vanhalle paikalliselle leivontatavalle tyypillisiä ja mikä tärkeintä, erittäin maukkaita.