• Yleistä
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
Yleistä

Pitkän historian talonpoikaistalo

Mäntylän tila on perinteinen eteläpohjalainen talonpoikaistalo, jolla on yli 300 vuoden historia. Tarjoamme vieraille ruokaa, majoitusta ja savusaunomista.

Majoitustilamme -10 huonetta - sijaitsevat suuren susipihan ympärillä, jossa on kiehtovaa menneen ajan tunnelmaa. Huoneet ovat kahdelle hengelle, mutta suuremmissa huoneissa on lisävuoteita, joten näin laskien vuodepaikkoja on yhteensä 27.

 

Aktiviteetit

Kokoukset

Kokoukset järjestetään isossa tuvassa tai Amerikansalissa, joissa kummassakin on n. 30 paikkaa. Näiden lisäksi tilalta löytyy erillisiä ryhmätyötiloja. Kaikki kokoustilat ovat täysin asiaankuuluvasti varustettuja.

Savusauna

Korkeakattoisen saunan pitkille lauteille mahtuu samanaikaisesti parikymmentä saunojaa. Saunan yhteydessä on 1700-luvulta peräisin oleva pirtti, joka toimii pukeutumistilana, sekä lasiterassi vilvoittelua varten.

Uimala

Saunan yhteydestä löytyy myös hieno katettu uimala - kastut siis kovimmallakin sateella tai lumimyrskyn aikana vasta uima-altaassa! Suuri eteläinen ikkunaseinä antaa lämpöä ja valoa aurinkoisina syys- ja kevätpäivinä. Talvisin altaassa on metrin levyinen avanto, jossa voi uida turvallisesti halutessaan altaan päästä päähän. Vilvoitteluterassi löytyy heti uimalan ulkopuolelta.

Juhlat

Tilalla voidaan myös järjestää esimerkiksi häitä ja sukujuhlia ympäri vuoden. Tunnelmallinen 1800-luvun päärakennus ja iso umpipiha rakennuksineen tarjoavat isoillekin juhlille ikimuistoiset puitteet.

Ruoka

Ruokapalvelu

Mäntylän tila on eteläpohjalainen talonpoikaistalo ja Gastro Botnia -maalaisravintola, jonka tuvassa, kamareissa ja Amerikansalissa on tilaa n. 70-ruokailijalle. Kesäaikana isoissa juhlissa ruokailutiloina käytetään myös umpipihan rakennuksia: Liiverikahvilaa, Luttia, ja tanssilatoa, jolloin tilaa on noin 150 ruokailijalle.

Ruoka ja leivonnaiset valmistetaan tilalla, ja raaka-aineet tulevat läheltä. Tarjolla on herkullista kotiruokaa perinteitä kunnioittaen, mutta muokattuna tämän päivän makumieltymyksiin sopivaksi. Tilan historiaan liittyen tarjolla on myös amerikkalaisia leivoksia ynnä muuta.