• Lomamokkila
  • Lomamokkila
  • Lomamokkila
  • Lomamokkila
  • Lomamokkila

Lomamokkila

  • Yleistä
  • Majoitus
  • Activities
  • Ruoka
  • In English
Yleistä

B&B tai rantamökki

Lomamokkila tarjoaa loistavat puitteet onnistuneen loman viettoon Savonlinnassa Saimaan sydämessä. Voit valita aamiaismajoituksen laadukkaissa huoneissa tai nauttia luonnonrauhasta rantamökeissä ympäri vuoden. Tarjoamme lisäksi herkullista maalaisruokaa tilan omia tuotteita käyttäen.

Lomamokkilassa voit viettää rentouttavaa lomaa maatilamiljöössä, käydä soutelemassa ja saunoa järvenrannalla. Lähiseutu tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa – Savonlinnaan ajat varttitunnissa ja Punkaharjulle sekä Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoihin reilussa puolessa tunnissa.

Lomamokkilalla on pitkät perinteet vieraiden kestitsemisessä. Nyt sinut toivottaa tervetulleeksi jo neljäs sukupolvi. Tila on saanut laadukkaasta työstään tunnustusta ja on palkittu mm. Vuoden maaseutumatkailuyrittäjä ja Pro Maaseutu -palkinnoilla.

Majoitus

Askeettisesti vai modernein varustein?

Lomamokkila tarjoaa sinulle monentyyppistä mökkimajoitusta. Voit valita joko täysin varustellun mökin tai perinteisen vaatimattomasti varustellun kesämökin. Jokaisessa mökissä on oma ranta, soutuvene, sauna ja petivaatteet. Halutessasi voit tilata meiltä lastensängyn, liinavaatepaketin (lakanat ja pyyhe) sekä loppusiivouksen. Lisäksi voit varata aamiaisen ja päivällisen, jotka tarjoillaan päärakennuksessa.

Lomamokkila tarjoaa sinulle myös monentyyppistä huonemajoitusta. Voit esimerkiksi valita romanttisen huoneen päärakennuksesta tai viihtyisän huoneen vierastalosta peltojen keskellä. Huonemajoitus sisältää aamiaisen, liinavaatteet ja siivouksen. Huoneissa majoittuvilla on mahdollisuus käyttää kotakeittiötä, soutuveneitä sekä ranta- ja pihasaunaa.

Activities

Tekemistä piisaa

Lomamokkilassa voit tutustua maatilan eläimiin aidossa ympäristössä.

Pihapiirissä voit pelata niin tennistä, lentopalloa kuin sulkapalloakin. Vuokraamme polkupyöriä ja tennisvälineitä. Harrastehuoneessa voit pelata biljardia ja lautapelejä sekä lueskella kirjoja. Lisäksi käytössäsi on kotakeittiö.

Vuonna 1810 rakennettuun aittaan on perustettu aittapuoti, josta voit löytää kotikutoisia villasukkia ja ripsiliinoja sekä muita tilan tuotteita. Tilan historiasta kertoo vanhaan riiheen kunnostettu riihimuseo.

Päärakennuksesta on matkaa noin kilometri järvenrantaan. Järvellä voit käydä soutelemassa ja kokeilla kalastusta, uida tai nauttia rantasaunan ja savusaunan lempeistä löylyistä. Lähimetsissä voit harrastaa sienestystä ja marjastusta.

Talvikaudella lähimaastosta löytyy hiihtolatuja sekä moottorikelkkaura. Voit myös kokeilla retkiluistelua ja muita ohjattuja aktiviteetteja lähiseudulla yhteistyökumppaneidemme avustuksella.

Ruoka

Aitoja makuja

Tarjoamme aamiaista ja päivällistä päärakennuksessa. Huonehinta sisältää aamiaisen, ja mökissä majoittuessasi voit varata sen erikseen.

Päivällistä tarjotaan kesäkaudella 1.6.-31.8. päivittäin lukuun ottamatta sunnuntaita. Seisova pöytä on oopperapäivinä klo 17.30 ja muina päivinä klo 18.00, ja pyydämme tekemään päivällisvaraukset ennalta. Päivällisvarauksen yhteydessä pyydämme ilmoittamaan ruoka-aineallergioista.

Raaka-aineet tulevat pitkälti omalta tilalta ja lähiseudun tuottajilta. Lisäksi meillä on tarjolla omia oluita ja pientuottajien viinejä.

 

In English

Peaceful accommodation

Lomamokkila provides an excellent setting for a holiday in Savonlinna in the heart of Saimaa lake area. You can choose Bed&Breakfast in rooms of high quality or enjoy peace and quiet in lakeside cottages all year round. Lomamokkila also offers delicious meals and use their own produce making it.

In Lomamokkila you can enjoy the relaxing atmosphere of a genuine farm, use a rowing boat or go to the sauna by the lake. The surrounding region offers you a lot to see and experience – you can reach Savonlinna in fifteen minutes by car and Punkaharju as well as the National Parks of Linnansaari and Kolovesi in less than an hour.

Lomamokkila has long traditions in accommodating guests. Now you will be welcomed by the fourth generation. The farm has received recognition for a high quality and has been awarded several prizes.