• Lomamokkila
  • Lomamokkila
  • Lomamokkila
  • Lomamokkila
  • Lomamokkila

Lomamokkila

  • Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
Yleistä

Lomamokkila tarjoaa loistavat puitteet onnistuneen loman viettoon Savonlinnassa Saimaan sydämessä. Voit valita aamiaismajoituksen laadukkaissa huoneissa tai nauttia luonnonrauhasta rantamökeissä ympäri vuoden. Tarjoamme lisäksi herkullista maalaisruokaa tilan omia tuotteita käyttäen.

Lomamokkilassa voit viettää rentouttavaa lomaa maatilamiljöössä, käydä soutelemassa ja saunoa järvenrannalla. Lähiseutu tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa – Savonlinnaan ajat varttitunnissa ja Punkaharjulle sekä Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoihin reilussa puolessa tunnissa.

Lomamokkilalla on pitkät perinteet vieraiden kestitsemisessä. Nyt sinut toivottaa tervetulleeksi jo neljäs sukupolvi. Tila on saanut laadukkaasta työstään tunnustusta ja on palkittu mm. Vuoden maaseutumatkailuyrittäjä ja Pro Maaseutu -palkinnoilla.

Majoitus

Lomamokkila tarjoaa sinulle monentyyppistä mökkimajoitusta. Voit valita joko täysin varustellun mökin tai perinteisen vaatimattomasti varustellun kesämökin. Jokaisessa mökissä on oma ranta, soutuvene, sauna ja petivaatteet. Halutessasi voit tilata meiltä lastensängyn, liinavaatepaketin (lakanat ja pyyhe) sekä loppusiivouksen. Lisäksi voit varata aamiaisen ja päivällisen, jotka tarjoillaan päärakennuksessa.

Lomamokkila tarjoaa sinulle myös monentyyppistä huonemajoitusta. Voit esimerkiksi valita romanttisen huoneen päärakennuksesta tai viihtyisän huoneen vierastalosta peltojen keskellä. Huonemajoitus sisältää aamiaisen, liinavaatteet ja siivouksen. Huoneissa majoittuvilla on mahdollisuus käyttää kotakeittiötä, soutuveneitä sekä ranta- ja pihasaunaa.

Aktiviteetit

Lomamokkilassa voit tutustua maatilan eläimiin aidossa ympäristössä.

Pihapiirissä voit pelata niin tennistä, lentopalloa kuin sulkapalloakin. Vuokraamme polkupyöriä ja tennisvälineitä. Harrastehuoneessa voit pelata biljardia ja lautapelejä sekä lueskella kirjoja. Lisäksi käytössäsi on kotakeittiö.

Vuonna 1810 rakennettuun aittaan on perustettu aittapuoti, josta voit löytää kotikutoisia villasukkia ja ripsiliinoja sekä muita tilan tuotteita. Tilan historiasta kertoo vanhaan riiheen kunnostettu riihimuseo.

Päärakennuksesta on matkaa noin kilometri järvenrantaan. Järvellä voit käydä soutelemassa ja kokeilla kalastusta, uida tai nauttia rantasaunan ja savusaunan lempeistä löylyistä. Lähimetsissä voit harrastaa sienestystä ja marjastusta. Talvikaudella lähimaastosta löytyy hiihtolatuja sekä moottorikelkkaura. Voit myös kokeilla retkiluistelua ja muita ohjattuja aktiviteetteja lähiseudulla yhteistyökumppaneidemme avustuksella.

Ruoka

Tarjoamme aamiaista ja päivällistä päärakennuksessa. Huonehinta sisältää aamiaisen, ja mökissä majoittuessasi voit varata sen erikseen.

Päivällistä tarjotaan kesäkaudella 1.6.-31.8. päivittäin lukuun ottamatta sunnuntaita. Seisova pöytä on oopperapäivinä klo 17.30 ja muina päivinä klo 18.00, ja pyydämme tekemään päivällisvaraukset ennalta. Päivällisvarauksen yhteydessä pyydämme ilmoittamaan ruoka-aineallergioista.

Raaka-aineet tulevat pitkälti omalta tilalta ja lähiseudun tuottajilta. Lisäksi meillä on tarjolla omia oluita ja pientuottajien viinejä.