• Koskipirtti ja Museotalo

Koskipirtti ja Museotalo

  • Yleistä
  • Activities
Yleistä

Elämyksellinen käyntikohde

- retkiryhmille Aurajokilaakson kansallismaisemassa

Koskipirtti ja Museotalo tarjoavat kävijöille ainutlaatuisen elämyksen Aurajokilaakson kansallismaisemassa. Koskipirtti edustaa aitoa talonpoikaista rakennuskulttuuria 1860-luvulta. Koskipirtissä kävijä kokee aikamatkan talonpoikaiseen työympäristöön ja kuulee talon historiaa.

Museotalossa on nähtävillä kanslianeuvos Lauri Jäntin (1909-2006) laaja kokoelma eri aikakausien esineistöä ja interiööreja. Koskipirtti on avoinna tilauksesta touko-syyskuussa.

Käynnin lisäksi ryhmillä on mahdollisuus tilata kahvitarjoilu tai keittolounas.

Activities

Komea talonpoikaistalo erilaisiin tilaisuuksiin

Nykyisin talon tupaan, pirttiin ja neljään kamariin mahtuu parhaimmillaan jopa 120 henkeä. Siitä on tullut suosittu juhla- ja kokoustalo sekä kiinnostava kulttuurimatkailukohde, jossa Lauri Jäntin vanhojen talonpoikaisesineiden kokoelma on aidossa miljöössä esillä.

Museotalo 

Kanslianeuvos, kirjailija Lauri Jäntin intohimoinen kiinnostus vanhojen tavaroiden keräilyyn on saanut täyttymyksensä Koskipirtin pihapiirissä toimivassa Museotalossa, jossa on esillä yli 2000 esinettä hänen lähes 3000 esineen kokoelmastaan. Niillä kaksikerroksiseen Museotaloon on sisustettu kymmenen eri aikakausia esittelevää osastoa, mm. ensimmäisessä kerroksessa: maitotaloushuone, lasihuone, posliinihuone, kuparihuone.

Yläkerroksessa ovat mm. Ajoneuvot ja työvälineet -osasto, Vitriini- ja Jugend-huone, Talonpoikainen tupa sekä työläisperheen koti, herrasväen olohuone, sotamuistojen korsu, ylioppilaan boksi.