• Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
Yleistä

Pääjärven kylässä Pylkönmäellä sijaitseva Jakolan tila koostuu 1900-luvun alkupuolella rakennetusta päätilasta ja majoitustilana toimivasta Rentolasta, korkeatasoisesta pyöröhirsihuvilasta Villa Mertalasta, jonka yhteydessä on rantasauna Mertaranta, sekä entisestä kyläkoulusta Mulikan HillTonista. Tilalla on lisäksi yksi Suomen suurimmista yksityisistä automuseoista, Jakolan automuseo.

Lähellä sijaitsevat Heijostenkoski, Hepolampi, Karajoki ja Karankajärvi mahdollistavat kalastamisen onkimisesta perhokalastukseen.  Lähialueella on myös metsästysmaita ja tilalla koiraystävällistä majoitusta.

Talvella pääsee Rentolasta vaivatta Kouheron Kelkkailijoiden ylläpitämälle moottorikelkkauralle ja valmista latua on säiden salliessa esim. 30 km päähän Karstulaan asti.  Kesällä on käytettävissä  tilan oma tenniskenttä.

Jakolan tilalla on pyritty toimimaan ympäristöystävällisesti ja kantamaan vastuuta luonnosta. Tilalla on panostettu erityisesti omavaraisuuteen ja lähiruokaan. Osa tilalla käytetystä lämmöstä tuotetaan bioenergialla. Tila tarjoaa pienellä ympäristöjalanjäljellä tuotettuja palveluja puhtaan luonnon keskellä. Lisäksi kultuuriarvot ovat tilalla arvokkaita. esim. Mulikan Hillton ja Villa Mertala sijaitsevat maakunnallisesti arvokkaalla Pääjärven-Hokkalanmäen kultuurimaisema-aluella.

Majoitus

Maalaishotelli Mulikan Hillton

Mullikan Hilltonin majoitustiloissa (n. 20 vp, 2 krsta) ovat erilliset keittiö-, wc- ja suihkutilat sekä saunaosasto kellarikerroksessa. Grillikatos.

Villa Mertala

Korkeatasoinen pyöröhirsihuvila (114 m2 + katettu terassi 40 m2, 3 mh, 6+2 vp, 2 wc:tä), hyvin varustettu keittiö/tupakeittiö, sauna ja pesuhuone. Grillikatos ja vene. Latureitit ja yhteys kelkkauralle. Hyvät kalastusmahdollisuudet ympäri vuoden. Kokous- ja ateriapalvelut tilauksesta.

Mertaranta

Villa Mertalan vieressä talviasuttava hirsinen Mertaranta-saunamökki (40 m2, 2 vp), jossa hyvin varustettu tupakeittiö, taulu-tv, takka, vuodesohva. Katetulta terassilta käynti puulämmitteiseen saunaan ja suihku-wc-tilaan. Rantaan 15 m.

Rentola

Talviasuttava hyvin varustettu maalaistalo pihapiireineen luonnonrauhassa Heijostenkosken kalastusalueen lähellä. Päärakennus 10+6 vp, 2 krsta. Kesäaitat 14 vp. Eräkämppä (2 vp) n. 3 km päässä. Kota ja patikkareitti.

 

Aktiviteetit

Automuseo

Yksi Suomen suurimmista yksityisistä automuseoista löytyy Jakolan tilan pihapiiristä. Yhden miehen, Raimo Oikarin eläkepäivien ratoksi kokoama ja rakentama automuseo pitää seinien sisällä yli kuusikymmentä valmista museorekisterikuntoista menopeliä. Suurin osa kokoelman autoista on itäautoja.

Hallin haukku

Vuoden 2015 lopulla Jakolan tilalle valmistuu  koiraleirejä ja omatoimista treenausta varten harrastehalli. Käyttäjille on saatavilla majoitus ja täysihoito.

Koiraleirit

Jakolassa järjestetään koiraleirejä lapsille ja aikuisille - ota yhteyttä ja kysy lisää!

Muuta tekemistä

Talvella Jakolan tila tarjoaa mahdollisuuksia niin perinteisiin talvilajeihin kuin moottorikelkkailuunkin. Rentolasta pääset vaivatta Kouheron Kelkkailijoiden ylläpitämälle moottorikelkkauralle. Mahdollisuuksia on pitempäänkin retkeen, uraa on avoinna noin 250 kilometriä. Hiihtäjille Jakolan tila on verraton kohde. Valmista latua on tarjolla esimerkiksi 30 km:n päähän Karstulaan asti. Ja ennen saunomista saa hyvän hien pintaan parin kilometrin pituisella saunalenkillä. Pilkkimisen iloihin pääsee tutustumaan läheisten järvien jäällä.

Kesällä Jakolan tilan läheisyydessä sijaitsevat erilaiset vesistöt tarjoavat hienot puitteet kalastamiseen, olitpa sitten vannoutunut perhokalastaja tai mato-onginnan kiireettömyydestä nauttiva kalastelija. Veteen liittyvät myös muut kesän aktiviteetit melonnasta koskenlaskuun. Liikunnallisiin harrastusmahdollisuuksiin kuuluu lisäksi tenniksen peluu Jakolan tilan omalla kentällä.

Ruoka

Jakolan Tilalla tarjoillaan ruokaa tilauksesta - niin isoille kuin pienillekin ryhmille.

Tervetuloa maistamaan!