• Maatilamatkailu Ilomäki
  • Maatilamatkailu Ilomäki

Maatilamatkailu Ilomäki

  • Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
Yleistä

Maatilamatkailu Ilomäki tarjoaa majoitusta ympärivuoden Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella Peräseinäjoen kylän maalaismaisemissa. Mökkejä löytyy seitsemän erityyppistä, joissa majoitustilaa 2-9 hengelle. Kaikkineen majoitustilaa on noin 40 hengelle. Päärakennus/talo, Hirsimökki Kotikolo, Yksiö ja Pikkumökki sijaitsevat maatilan pihapiirissä, Hirsimökki Onnenkivi, Mantantupa ja Puronvarsimökki kukin maatilalta alle kilomerin säteellä.

Olit sitten liikkeellä yksin, kaksin, perheen tai kaveriporukan kesken, viettämässä vapaa-aikaa tai työmatkalla, niin ”Tervetulua kurkistamahan meirän markin elämähän!”.

Majoitus

Päärakennus/talo

Päärakennus/talon vuokraajilla on käytössä koko talo eli tupakeittiö, 3 makuuhuonetta, sauna & pesutilat, yhteensä 90 m2. Tilaa 7-9 henkilölle

Hirsimökki Onnenkivi

2013 kesällä valmistuneessa kaksikerroksisessa hirsimökissä (70 m2) tilaa 5-8 hengelle.

Hirsimökki Kotikolo

Kaksikerroksisessa hirsimökissä tilaa 5-6 hengelle, yhteensä 40 m2 (alakerta 20 m2, yläkerta 20 m2).

Mantantupa

Kaksikerroksisessa hirsimökissä tilaa 4-6 hengelle, yhteensä 40 m2 + pihasauna.

Puronvarsimökki

Mökin vuokraukseen kuuluu sekä hirsimökki että rantamökki, jotka sijaitsevat luonnonkauniilla paikalla täysin omassa rauhassaan puron varrella. Mökeissä tilaa yhteensä 7-9 henkilölle. Hirsimökissä on oleskelu-/nukkumistilat ja rantamökissä keittiö, sauna sekä yläkerrassa parvi.

Yksiö

Inva-varusteilla oleva yksiö (25 m2), tilaa 2-4 hengelle.

Pikkumökki

Pikkumökissä on tilaa kahdelle hengelle, 10 m2, sen vuokraukseen kuuluu myös erillinen saunarakennus sekä ulkowc.  Myös asuntovaunulla voidaan järjestää lisämajoitustilaa parille hengelle.

Aktiviteetit

ULKOILU Tilan ympäristössä ulkoilureittejä metsässä (1 km ja 3 km) ja talvisin hiihtolatu. Ulkoilureitin varrella kilometrin pituinen kahdeksan korin frisbeegolfrata ja makkaranpaistoon laavu vapaasti vieraidemme käytettävissä. Lähimetsissä voi myös marjastaa ja sienestää. Koukkarin valaistulle pururadalle/ hiihtoladulle matkaa 4 km (pituudet 1 -5 km), sekä retkiluisteluradalle (1500 m) 6 km. Katso video retkiluisteluradasta.

URHEILU- ja PELIVÄLINEET, LELUT Kaikenkokoisia polkupyöriä, suksia, lumikenkiä, erilaisia pelivälineitä (sulkapallo, kroketti, mölkky, frisbee), frisbeegolfrata vapaasti vieraidemme käytettävissä. Lapsille myös hiekkaleluja, keinuja, potkutraktoria ja lypsettävä leikkilehmä.

KOTIELÄIMET Maatilalla asuu lämminverinen Emppu-hevonen, rapsutuksia rakastavat lammastytöt Tiku & Taku, pupunelikko Pippa, Luppa, Pörri ja Pomppu, hiirikissat Onni, Massimo, Paavo, Miina, Ninja & Nekku sekä saksanpaimenkoirat Karma & Hotti.

VENE & KANOOTIT Soutuvene käytettävissä kalastukseen Kalajärvellä.  Puronvarsimökin vuokraajilla mahdollisuus meloa kahdella kanootilla puroa pitkin soistuneelle Ylimysjärvelle.

AKTIVITEETIT Vieraillemme tarjolla etukäteen sovitusti hevosten ja lampaiden hoitoa, lammas-agilityä, metsästystä, traktorilla/mönkijällä ajelua, jousiammuntaa, ilmakivääriammuntaa, kirveenheittoa, ”hiirentappoa” ym esimerkiksi ohjelmaksi saunailtaan tai polttariporukoille.

VUOKRATTAVISSA Kylpytynnyri, rosvopaistiuuni, kalan savustusuuni vuokrattavissa käyttöön kaikkien mökkien yhteyteen (varattava etukäteen).

MAATALOUSTYÖT Mahdollisuus osallistua maataloustöihin.