• Maatilamatkailu Ilomäki
  • Maatilamatkailu Ilomäki
  • Maatilamatkailu Ilomäki
  • Maatilamatkailu Ilomäki

Maatilamatkailu Ilomäki

  • Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • In English
Yleistä

Maaseutumatkailua aidoimmillaan!

Maatilamatkailu Ilomäki tarjoaa vierailleen majoitusta, aitoja elämyksiä, maatilan arkea ja lakeuksien rauhaa ympärivuotisesti Etelä-Pohjanmaalla, Peräseinäjoen kylässä Seinäjoella

Vierailu Ilomäellä tuo mieleen nostalgisia muistoja maalta, ehkä omasta mummolasta: heinän tuoksua, kotieläinten silittelyä ja yhteisiä hetkiä perheen kesken. Monet vanhemmat haluavat välittää näitä lämminhenkisiä kokemuksia myös omille lapsilleen. Yhtälailla Ilomäen ovat ottaneet omakseen maaseudun tunnelmaa arvostavat työmatkalaiset. 

Ilomäen tila on ollut samalla suvulla vuodesta 1827. Nykyään maanviljelyn rinnalle on noussut yhä tärkeämpänä maatilamajoitustoiminta. Se alkoi vuonna 1999 ja on sittemmin laajentunut: nyt tilalta löytyy seitsemän erilaista itse rakennettua mökkiä, joihin jokaiseen mahtuu 2 9 henkeä. Lisäksi Kalajärven matkailukeskuksella noin 6 kilometrin päässä on vuokrattavissa kuuden hengen huvila. 

Ilomäen isäntäväki on tavallinen perhe, joka asuu itsekin maatilalla. Nykyisenä isäntäparina toimii jo kuudennessa polvessa Merja ja Jarmo Ilomäki. Matkailijat ovat maatilalla odotettuja vieraita ja tervetulleita seuraamaan tilan elämää arkisine puuhineen. Halutessaan he voivat myös vetäytyä omiin oloihinsa nauttimaan Etelä-Pohjanmaan lakeuksien rauhasta. 

Majoitus

Maatilamatkailu Ilomäen mökit

Päärakennus/talo

Ilomäen maatilan alkuperäinen päärakennus henkii menneiden aikojen mummolatunnelmaa. Sen sydän on aito vanhanajan puuhella, joka hehkuu kotoisaa lämpöä. Iso tupakeittiö antaa perinteikkäät puitteet vaikka koko perheen juhlapyhien viettoon, ja pihan huvimajassa voi nauttia tunnelmallisista grillihetkistä.

Hirsimökki Onnenkivi

Viljapellon laitamilla omassa rauhassaan sijaitseva Onnenkivi on tasokkain lomamökkimme, jossa ei tarvitse tinkiä mukavuuksista. Lähistöllä määkivät lampaat tuovat aitoa maaseudun tunnelmaa. Puusaunan löylyt ja auringonlasku terassilta ihailtuna kruunaavat mökki-illan. Ehkä haluat lisäksi hemmotella itseäsi kylpytynnyrissä? Onnenkivessä sekin onnistuu.

Kuhahuvila

Kalajärven virkistysalueen lomakylässä sijaitseva mökkimme on varustettu mukavuuksilla ja omalla pihasaunalla. Täällä majoitut matkailukeskuksen palveluiden äärellä: noin 150 metrin päässä on ravintola, uimaranta vesiliukumäkineen, puistogolf, veneily- ja kalastusmahdollisuus, luontopolku sekä retkiluistelurata. Myös kesäteatteri ja musiikkitapahtumat ovat aivan ulottuvillasi.

Hirsimökki Kotikolo

Pienestä koostaan huolimatta tässä mökissä on majoitustilaa neljälle hengelle, lasten kanssa majoittuessa lisävuodemahdollisuus. Se onkin mainio pysäkki niille, jotka haluavat vierailla lähiseutujen kohteissa kuten Tuurissa, Ideaparkissa, Powerparkissa, Duudson Activity Parkissa tai Ähtärin eläinpuistossa. Maatilan kulmassa sijaitsevan mökin terassille näkyy auringonlasku. Puusauna lämpiää iltojen iloksi, ja sen jälkeen voi nuotiopaikalla grillata vaikka makkarat.

Mantantupa

Mantantupa on sievä kaksikerroksinen hirsimökki. Se sijaitsee erillään muista mökeistä, omassa rauhassaan luonnon keskellä. Maatilalle on kuitenkin matkaa vain puolisen kilometriä. Pihasaunan löylyt sihahtavat mukavasti, ja iltaa voi jatkaa vaikkapa nuotiopaikalla tulen loimusta nauttien.

Puronvarsimökki

Jos kaipaat aitoa mökkeilyä vähemmin mukavuuksin, sopii luonnonkauniilla ja rauhallisella paikalla sijaitseva puronvarsimökki sinulle. Mökille on maatilalta matkaa noin kilometrin verran, lähellä ei ole muita mökkejä. Läheiseltä soistuneelta lintujärveltä kuuluu toisinaan kurkien ja joutsenten ääniä, ja saattaapa joskus hirvikin kurkistaa pellon laidalta. Miltä kuulostaisi saunoa ensin aidossa puusaunassa ja nukahtaa sitten mökin vierellä virtaavan puron solinaan?

Yksiö

Helppoa ja kompaktia majoitusta maatilamiljöössä. Yksiö on oiva vaihtoehto varsinkin työmatkalaisille –  se on kuin hotellihuone maatilalla. Keittiö, olohuone ja makuuhuone sijaitsevat yhdessä tilassa, ja lisäksi käytössä on erillinen kylpyhuone.

Maatilan kulma

Maatilan kulmalla sijaitseva pohjaratkaisultaan persoonallinen kokonaisuus koostuu kolmesta pienestä mökistä, joista kaksi on tarkoitettu nukkumiseen ja oleskeluun – kolmannessa on sauna. Ilta-aurinkoon avautuva terassi ja puusaunan löylyt ovat yhdistelmä, joka saa vieraat viihtymään.

Aktiviteetit

Majoituksen oheen löytyy monenlaista ajanvietettä, myös ohjelmapalveluita esimerkiksi polttareihin.

Eläinten kohtaaminen on lapsille – ja miksei aikuisillekin – yksi maatilavierailun kohokohdista. Tilalla on oman väen ja kävijöiden iloksi muun muassa hevonen, poni, lampaita ja pupuja. Ilomäki tarjoaa muutakin rentoa yhdessäoloa perheille ja ryhmille esimerkiksi ulkoilureittejä, laavun, frisbeegolfradan ja kylpytynnyrin. Jo pelkkä maatilan tunnelma riittää monille elämykseksi. Jos kaipaa enemmän tekemistä, on lomaan helppo yhdistää lähialueen kohteita kuten Tuuri, Ideapark, Powerpark, Duudson Activity Park tai pandoistaan tunnettu Ähtärin eläinpuisto. Ilomäen keskeinen sijainti Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla mahdollistaa tutustumisen alueeseen laajemminkin, ja maatilalle on seikkailujen jälkeen kotoisa palata.

 

In English

Genuine experiences in the Finnish countryside!

Ilomäki Farm, in the plains of Southern Ostrobothnia, in the village of Peräseinäjoki and the city of Seinäjoki, offers year-round holiday accommodation in eight different cottages. A visit to Ilomäki is a chance for you to immerse yourself in authentic rural life: enjoying the scent of fresh hay, meeting the many animals living on our farm and making the most of the unhurried pace. These wonderful experiences are ideally suited for all the family, including small children and are an excellent opportunity to have a genuine experience of the Finnish countryside.

In addition to the holiday accommodations, the farming activities include forestry and growing crops and hay, and some sheep, horse and rabbits live on the farm as well. The guests can, if they wish, participate in the daily care of the animals and other tasks at the farm. In the nearby forests there are trails of 1 to 3 kilometres, where you can just enjoy the clean Finnish nature, or rest and grill sausages at the laavu, a forest lean-to with an open fire.

The hosts can give you a ride on the tractor or the buggy, or teach you the art of axe throwing. You won't get bored as there's always something to do, no matter the weather. Just as most Finnish homes, most of the cottages have their own saunas, plus with all the cottages you can rent hot tubs for your use.