• Yleistä
 • Majoitus
 • Aktiviteetit
 • Ruoka
 • Tarjoukset
 • In English
Yleistä

Ilolassa majoitut mukavasti maaseudun rauhassa, kohde sopii lapsiperheille, pariskunnille, työmatkalaisille ja ryhmille. Ilolan Wanhalla asemalla palvelee kahvio-ravintola, lisäksi lähituotepuodista voi tutustua lähituotteiden monipuoliseen tarjontaan. Ruokapalvelut talvikaudella kannattaa sopia ennakkoon.  Maatila-alueella tutustut maatilan eläimiin ja pihapiirissä sijaitseva ratsastuskoulu mahdollistaa ohjatut talutus- ja ratsastustunnit. Myös Country Escape Ilola-maatilapakopeli on varattavissa.

Kesällä vuokraamme kanootteja, läskipyöriä, sähköavusteisia maastopyöriä/polkupyöriä ja järvenrantamökkejä. Talviaikaan pihasta löytyy majoittujille potkukelkkoja,lumikenkiä, lähistöllä luistelu- ja hiihtopaikkoja.

Ilolassa on majoitustilaa ympärivuotisesti 40 hengelle (lisäksi kesällä  järvenrantamökit sekä päätilan kolme aittahuonetta 2-4hh). Kokoustilat löytyvät 5-125 hengelle, joten kohde sopii erinomaisesti kokous- tai juhlien pitopaikaksi.

Ilolan Maatilamatkailu sijaitsee vain 2 km:n päässä Helsinki-Tampere moottoritieltä, Valkeakoskelle matkaa on 10 km. Toijalan rautatieasema on 9 km:n päässä, ja Tampereen tai Hämeenlinnan keskustaan on noin puolentunnin ajomatka. Kesäajan vierailukohteita lähialueella monenlaisia. Laskettelukeskukset Sappee, Ellivuori, Mustavuori  ja Kalpalinna tunnin ajomatkan päässä.

Majoitus

Majoittuminen on Ilolassa mahdollista eri muodoissa ja rakennuksissa. Majoitushinnat 65-150 e/vrk riippuen huoneesta/ajankohdasta/henkilömäärästä huoneessa/ajankohdan pituudesta. Kysy erikseen pidemmän ajan majoitus/ryhmätarjous.

Vierastupa (10+4hlö

 • Alakerrassa on kaksi 2 2 hlön huonetta, toisessa minikeittiö varustelu, toisessa junnusänky ja pinnasänky. Suihku ja WC on huoneilla  yhteiskäytössä.
 • Yläkerrassa on kaksi 2 hlön huonetta,1 kpl 3hlön huoneita, lisävuodemahdollisuus. Suihku ja WC yhteiskäytössä kerroksessa, jääkaappi ja aulatilassa tv.
 • Myös koko rakennus on mahdollista vuokrata kokonaan tai koko kerros omaan käyttöön. Vierastupaa vastapäätä grillikatos ja sauna.

Wanha Aseman yläkerta (8-12 hlö)

 • Wanhan aseman alakerrassa on ravintolatilat sekä pieni lähipuoti, jotka päiväaikaan avoinna.
 • Yläkerrassa yhteensä 4 majoitushuonetta (2hh, 3hh, 3hh ja 4hh)
 • Iso aulatila, jossa sohvaryhmä, tv sekä keittonurkkaus (jääkaappi pakastinlokerolla, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni, keittolevy)Wc ja suihku aulassa huoneille yhteisenä, alakerrassa lisää wc-tiloja. Saunalle/vierastupa-rakennukselle välimatka 100 m.
 • Wanhan aseman vieressä pikkutupa-aitta 2 hlölle, kesämajoitusaitta (ei mukavuuksia)
 • Wanhan aseman pihaan mahtuu isommatkin autot, myös rekat.

Maatilan vanhan päärakennuksen huoneet (8-12 hlö)

 • Alakerrassa kahden hengen wcllinen huone
 • Yläkerrassa on kaksi isoa perhehuonetta (vuoteita 4-6lle) huoneissa tv-sohvaryhmä. huoneissa wc (toisessa suihku)
 • Yläkerrassa 2 hlön huone, jolle alakerrassa wc aulassa , suihku viereisellä rakennuksella

Pietolan pitokartano

 • Rakennus toimii pääasiallisesti juhla/kokoustilausravintolana, jota on vuokrattavissa tilavuokrauksella tai pitopalvelun kera. Tilavuokra arkipäivä alk. 95 e/pv, viikonloppu alk. 240e/pv, lisäksi kesäaikaan Pietolan navetta tilavuokra talon lisäksi alk +50 e/pv. Astiavuokrauksesta, pitopalvelusta ja majoituksesta tiedustelut sähköposti info@ilolanmaatila.fi tai p. 0405968027
 • päätilalta 1 km Metsäkansan Kirkon vieressä.

Kankurintupa (2 hlö)

 • Kankurintupa on aittarakennus, jossa on sähköt. Jokaiseen huoneeseen oma sisäänkäynti.
 • Suihku ja WC yhteiskäytössä viereisessä saunarakennuksessa.
 • Huoneet ovat perinteisiä vaatimattomia aittahuoneita. Huoneissa vuoteita 2-3 hlölle, huoneita 1 kpl.

Marjan mökki (4+1 hlö)

 • Kesäajan viikko/viikonloppuvuokrauksella 42-neliöinen sähköistetty järvenrantamökki saunalla 4-5 hengelle. Ulkohuussi, tynnyrisauna pihassa, soutuvene ja sähköwc.
 • Päätilalta 2 km, Vanajaveden rannassa.
 • Perusviikkovuokra alk. 400 e , viikonloppu pe-su alk. 250 e

Leksan mökki (6+2 hlö)

 • Kesäajan viikko/viikonloppuvuokrauksella 80-neliöinen 6 hlön järvenrantamökki omalla saunarakennuksella (2 hlö). 
 • Päätilalta 3 km,Vanajaveden rannassa.
 • Perusviikkovuokra alk. 650 e , viikonloppu pe-su alk. 400 e
Aktiviteetit

Aktiviteetteja luonnossa

Lähiympäristön luonto metsineen ja järvineen tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja nauttia suomalaisesta luonnosta parhaimmillaan. Kesällä Ilolasta voi vuokrata käyttöönsä kanootteja ja polku/läskipyöriä sekä sähköavusteisia polku/maastopyöriä ja talvella vuokrattavissa lumikenkiä ja potkukelkkoja. Ilolassa on mahdollisuus harrastaa geokätkeilyä. Omatoimisesti on myös mahdollista retkeillä lähellä sijaitsevalle Mökömajalle paistamaan makkaraa ja vaikkapa vaahtokarkkeja.

Ratsastuskoulu ja maatilan eläimet

Hevoset ovat oleellinen osa Ilolan maatilaa. Tilalla on suomenhevosia ja poneja. Talutuksia ja ratsastustunteja varattavissa aamu- ja ilta-ajoille joka päivä. Myös ratsastusleirejä

Ilolan maatilalta löytyy rapsuteltaviksi ja välillä myös ruokittaviksi, eri eläimiä. Hevosia, nautoja, poneja, kissoja, lampaita ja kanoja.Maatilapiha-alue avoinna kesäaikaan e/hlö (sylivauvat veloituksetta). Talvikaudella tutustuminen eläimiin ennakkoonsovittuina ajankohtina ohjatusti.

Ratsastushinnat: irtotunti ryhmässä 35 e, yksityistunti 60e, pariyksityistunti 45e/hlö (yht.90e) , talutukset puolituntisia 28e, ratsastusleirit 3 pv alk.320 e(2 yön yli arki).

Kokouspäivä ja ryhmät Ilolassa

Maatilalla on tarjolla erilaisia kokouspaketteja, päiväksi ja yön yli. Ryhmille Ilola tarjoaa ohjelmana leikkimielisen NuotioMasterchef –kisailun, ohjattua geokätkeilyä, opastetun kävelyretken kenkätehtailija Eemil Aaltosen jalanjäljillä tai Maatilan Prinsessa –sarjan innoittaman hillittömän munarallin, hiljentymistä metsässä tai Metsästä Voimaa-retken.

Country Escape Ilola- maatilapakopeli varattavissa www.naturescape.fi kautta tai suoraan Ilolasta info@ilolanmaatila.fi

Päiväkokouspaketti alk. 40e/hlö. yön yli kokouspaketti alk. 125 e.

Savusauna-paketti alk. 500 e/ryhmä

 

Juhlat ja tapahtumat

Meillä järjestät juhlat ja tapahtumat toiveidesi mukaan. Häät, sukujuhlat, kokoukset, kaste- ja muistotilaisuudet, rippi- ja ylioppilasjuhlat, leirikoulut, seminaarit, saunaillat, pikkujoulut ja lemmikkieläinten tilaisuudet kuten koirakisat.

Juhlaruokailut alk. 28 e

Ruoka

Lähiruokaa Ilolassa

Ilolan kahvio Wanhalla asemalla palvelee ympärivuotisesti tilauksesta , vaikkakin saatamme olla tilan alueella päivittäinkin, eli kesä 2022 ajat tarkentuvat  tarjolla on itse tehtyjä suolaisia ja makeita kastettavia.  Kesäaikaan Pehmyt-jäätelöä sekä jäätelöitä, plättykestejä...

Samalla voi tehdä ostoksia lähipuodissa, missä tarjolla on lähituotteita kuten hunajaa, jauhoja ja kanamunia sekä käsitöitä. Lähialueen tuotteita mm. Terissaaren luomuomenamehua tai -limonadeja ja sidukkaa, , Ilolan oman maatilan Angus-pihvilihaa, lähihunajaa (pesät Ilolan mailla), Herkkujuustolan juustoja, Metsärannan makkaroita ja lihajalosteita (satunnaisesti).

Ilolan ravintolatilat;

Metsäkansan Wanha Asema . Alasalissa asiakaspaikkoja 55 kpl eli bussiryhmien suosittu ruokailupaikka, alasali soveltuu myös erilaisten koulutus/kokoustilaisuuksien sekä juhlatilaisuuksien/muistotilaisuuksien pitopaikaksi. Lisäksi katettu ulkoterassi, jonne mahtuu kesäaikaan parikymmentä.

Lisäksi Wanhan aseman pihapiirissä Metsäkansan Navetta, jossa kesäajalle isolla puolella asiakaspaikkoja viitisenkymmentä kokoontumisiin, toisessa päässä rakennusta Country Escape Ilola-maatilapakopelihuone

Ilolan ravintola palvelee tilauksesta ja tarjoaa lähellä tuotetuista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Ilolassa käytetään paljon oman tilan tuotteita kuten tai Ilolan Angus -pihvilihaa, jota tuotetaan luomuviljalla ruokitusta nautakarjasta. Ilolasta saat juhliisi myös pitopalvelua muuallekin. Myös astiavuokraus 100 hlön ruoka- ja kahviastiasto.

Päätilalla asemarakennukselta sadan metrin päässä maatilan vanha päärakennus; Ilolan Juhla- ja Kokoustalo, jossa asiakaspaikkoja 5-30hlölle. Kesäajalla myös ulkoterassi jossa asiakaspaikkoja max 40.

Päätilalta kilometrin päässä Pietolan pitokartano sekä Pietolan navetta. Pietolan pitokartanolla asiakaspaikkoja yht. 20-125 , navetalla asiakaspaikkoja kesällä max 70 hlölle, muuten kesäaikaan mahdollista juhlien ohjelmatilana.

Majoitusta Ilolassa ympärivuotisesti.

Offers
In English

Ilolan Maatilamatkailu

Ilola Farmhouse is situated in the heart of Finland, half way between Tampere and Hämeenlinna, in the Metsäkansa village near Valkeakoski. Ilola is open year around.

At the homestead, guests can see farm animals, such as lambs, Angus cattle, calves, ducks, chickens, rabbits, horses and a few others. The Ilola Riding Stables are situated at the farm. Ilola offers supervised leading and riding lessons.

Menu á la carte at the Restaurant Wanha Asema; at Ilola we serve Angus beef from our own farm, and other local produce. The restaurant also features a local shop , both open as restaurant Wanha Asema.

Activities at the nature: at summer you can rent canoes and bicycles, and at winter you can rent snowshoes and kicksleds. Its possible to go to Mökömaja and grill sausages or marshmallows at the fireplace.

At Ilola you can relax in sauna, sleep,eat and enjoy farmlife !

Bed and breakfast 65-150 e/doubleroom/night. Meals 8-25 e.

Tel. +358 40 5968027 (Kirsi)