• Ilolan maatilamatkailu
  • Ilolan maatilamatkailu
  • Ilolan maatilamatkailu
  • Ilolan maatilamatkailu
  • Ilolan maatilamatkailu

Ilolan maatilamatkailu

  • Yleistä
  • Majoitus
  • Activities
  • Ruoka
  • Tarjoukset
  • In English
Yleistä

Ilolassa majoitut mukavasti maaseudun rauhassa, kohde sopii lapsiperheille, pariskunnille, työmatkalaisille ja ryhmille. Ilolan Wanhalla asemalla palvelee kahvio-ravintola, lisäksi lähituotepuodista voi tutustua lähituotteiden monipuoliseen tarjontaan.  Maatila-alueella tutustut maatilan eläimiin ja pihapiirissä sijaitseva ratsutalli mahdollistaa ohjatut talutus- ja ratsastustunnit.

Ilolassa on majoitustilaa ympärivuotisesti 50 hengelle (lisäksi kesällä  järvenrantamökit sekä päätilan kolme aittahuonetta 2-4hh). Kokoustilat löytyvät 5-125 hengelle, joten kohde sopii erinomaisesti kokous- tai juhlien pitopaikaksi.

Ilolan Maatilamatkailu sijaitsee vain 2 km:n päässä Helsinki-Tampere moottoritieltä, Valkeakoskelle matkaa on 10 km. Toijalan rautatieasema on 9 km:n päässä, ja Tampereen keskustaan on noin 25 minuutin ajomatka. Kesäajan vierailukohteita lähialueella monenlaisia.LaskettelukeskuksetSappee, Ellivuori ja Kalpalinna tunnin ajomatkan päässä.

Majoitus
Vierastupa (9+4hlö)

Alakerrassa 2 kpl 2 hlön huonetta, toisessa minikeittiö varustelu, toisessa lisävuode. Suihku ja WC yhteiskäytössä.

Yläkerrassa 2 kpl 2 hlön huonetta, toisessa lisävuode, toisessa 2 lisävuodetta. 1 kpl 1 hlön huoneita, lisävuodemahdollisuus. Suihku ja WC yhteiskäytössä kerroksessa, jääkaappi ja aulatilassa tv.

Wanha-asema (8-12 hlö)

Yläkerrassa yhteensä 4 majoitushuonetta (2hh,3hh,3hh ja 4hh,osassa lisävuodemahdollisuus)

Iso aulatila, jossa sohvaryhmä, tv sekä keittonurkkaus (jääkaappi pakastinlokerolla, kahvinkeitin, vedenkeitin,mikroaaltouuni,keittolevy)Wc ja suihku aulassa huoneille yhteisenä, alakerrassa lisää wc-tiloja. Saunalle/vierastupa-rakennukselle välimatka 100 m.

Wanhan aseman keittiönpäätyhuone sesonkihuone, jossa wc ja suihku. Huoneessa vuodepaikkoja 2-4lle.

Päärakennuksen huoneet (6-10 hlö)

Alakerrassa 2 hh omalla kylpyhuoneella.

Yläkerrassa iso perhehuone (vuoteita 4-6lle), wc ja suihku sekä tv-sohvaryhmä.

Pietolan pitokartano (kolme eri kamaria, yhteensä 6-10 hlö)

Rakennus toimii pääasiallisesti juhla/kokoustilausravintolana, jota on vuokrattavissa tilavuokrauksella tai pitopalvelun kera. Sesonkimajoitus, päätilalta 1 km Metsäkansan Kirkon vieressä.2hh parivuode, suihku ja wc.Peräkamarit jakavat wc ja suihkutilan sekä keittonurkkauksen. Peräkamareissa vuodepaikkoja 2-4 kpl/huone.

Kankurintupa (4-2 hlö)

Kankurintupa on aittarakennus, jossa sähköt. Jokaiseen huoneeseen oma sisäänkäynti. Suihku ja WC yhteiskäytössä viereisessä saunarakennuksessa. Huoneet ovat perinteisiä vaatimattomia aittahuoneita. Huoneissa vuoteita 2-3 hlölle, huoneita 2 kpl.

Marjan mökki (4+1 hlö)

42-neliöinen järvenrantamökki saunalla 4-5 hengelle. Ulkohuussi, sähköt ja sisä-wc.

Laguunamökki (4+4 hlö)

Kesäajan viikkovuokrauksella 80-neliöinen 6 hlön järvenrantamökki omalla saunarakennuksella (2 hlö). Käytettävissä myös talvella, sähköt, sisä-wc/suihku. Talvella majoitustilaa 2-4 hlölle.

Activities
Aktiviteetteja luonnossa

Lähiympäristön luonto metsineen ja järvineen tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja nauttia suomalaisesta luonnosta parhaimmillaan. Kesällä Ilolasta voi vuokrata käyttöönsä kanootteja ja polkupyöriä ja talvella vuokrattavissa lumikenkiä ja potkukelkkoja. Ilolassa on mahdollisuus harrastaa geokätkeilyä. Omatoimisesti on myös mahdollista retkeillä lähellä sijaitsevalle Mökömajalle paistamaan makkaraa ja vaikkapa vaahtokarkkeja.

Ratsutalli ja maatilan eläimet

Hevoset ovat oleellinen osa Ilolan maatilaa. Tilalla on suomenhevosia ja poneja. Talutuksia ja ratsastustunteja varattavissa aamu- ja ilta-ajoille joka päivä.

Ilolan maatilalta löytyy rapsuteltaviksi ja välillä myös ruokittaviksi, eri eläimiä. Hevosia, nautoja, poneja, kissoja, lampaita ja kanoja.Maatilapiha-alue avoinna klo 1.6. alkaen, 4 e/hlö (sylivauvat veloituksetta)

Kokouspäivä ja ryhmät Ilolassa

Maatilalla on tarjolla erilaisia kokouspaketteja, päiväksi ja yön yli. Ryhmille Ilola tarjoaa ohjelmana leikkimielisen NuotioMasterchef –kisailun, ohjattua geokätkeilyä, opastetun kävelyretken kenkätehtailija Eemil Aaltosen jalanjäljillä tai Maatilan Prinsessa –sarjan innoittaman hillittömän munarallin, hiljentymistä metsässä tai Metsästä Voimaa-retken.

Juhlat ja tapahtumat

Meillä järjestät juhlat ja tapahtumat toiveidesi mukaan. Häät, sukujuhlat, kokoukset, kaste- ja muistotilaisuudet, rippi- ja ylioppilasjuhlat, leirikoulut, seminaarit, saunaillat, pikkujoulut ja lemmikkieläinten tilaisuudet kuten koirakisat.

Ruoka

Lähiruokaa Ilolassa

Ilolan kahvio Wanhalla asemalla palvelee joka klo 9-18 tai myöhempään, tarjolla on itse tehtyjä suolaisia ja makeita kastettavia.  Kesäaikaan Pehmyt-jäätelöä sekä jäätelöitä, plättykestejä...Samalla voi tehdä ostoksia lähipuodissa, missä tarjolla on lähituotteita kuten hunajaa, jauhoja ja kanamunia sekä käsitöitä. Lähialueen tuotteita mm. Terissaaren luomuomenamehua tai -siideriä, Hopping Brewsters Beer:n oluita, Ilolan oman maatilan Angus-pihvilihaa, lähihunajaa (pesät Ilolan mailla), Herkkujuustolan juustoja, Metsärannan makkaroita ja lihajalosteita.

Ilolan ravintola palvelee tilauksesta ja tarjoaa aina lähellä tuotetuista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Ilolassa käytetään paljon oman tilan tuotteita kuten tai Ilolan Angus -pihvilihaa, jota tuotetaan luomuviljalla ruokitusta nautakarjasta. Wanhalla-asemalla myös A-oikeudet. Ilolasta saat juhliisi myös pitopalvelua muuallekin.

Ilolan ravintolatilat;

Metsäkansan Wanha Asema , avoinna joka päivä. Alasalissa asiakaspaikkoja 55 kpl eli bussiryhmien suosittu ruokailupaikka, alasali soveltuu myös erilaisten koulutus/kokoustilaisuuksien sekä juhlatilaisuuksien pitopaikaksi.

Päätilalla asemarakennukselta sadan metrin päässä maatilan vanha päärakennus;Ilolan Juhla- ja Kokoustalo, jossa asiakaspaikkoja 5-60 hlölle. Kesäajalla viereinen Lystinkikatos mahdollinen myös tarjoiluille sekä tanssi/ohjelmaterassina.

Päätilalta kilometrin päässä Pietolan pitokartano sekä Pietolan navetta. Pietolan pitokartanolla asiakaspaikkoja yht. 15-125 , navetalla asiakaspaikkoja kesällä max 70 hlölle, muuten kesäaikaan mahdollista juhlien ohjelmatilana.

Majoitusta Ilolassa ympärivuotisesti.

Offers
In English

Ilolan Maatilamatkailu

Ilola Farmhouse is situated in the heart of Finland, half way between Tampere and Hämeenlinna, in the Metsäkansa village near Valkeakoski. Ilola is open every day from 9 am  to 6 pm or later.

At the homestead, guests can see farm animals, such as lambs, Angus cattle, calves, ducks, chickens, rabbits, horses and a few others. The Ilola Riding Stables are situated at the farm. Ilola offers supervised leading and riding lessons.

Menu á la carte at the Restaurant Wanha Asema; at Ilola we serve Angus beef from our own farm, and other local produce. The restaurant also features a local shop and a post office, both open daily.

Activities at the nature: at summer you can rent canoes and bicycles, and at winter you can rent snowshoes and kicksleds. Its possible to go to Mökömaja and grill sausages or marshmallows at the fireplace.

At Ilola you can relax in sauna, sleep,eat and enjoy farmlife !

Bed and breakfast 80 e/doubleroom/night. Meals 6-25 e.

Tel. +358 40 5968027 (Kirsi)