• Ilolan maatilamatkailu
  • Ilolan maatilamatkailu
  • Ilolan maatilamatkailu
  • Ilolan maatilamatkailu
  • Ilolan maatilamatkailu

Ilolan maatilamatkailu

  • Yleistä
  • Majoitus
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
  • In English
Yleistä

Ilolassa majoitut mukavasti maaseudun rauhassa, kohde sopii lapsiperheille, pariskunnille, työmatkalaisille ja ryhmille. Ilolan Wanhalla asemalla palvelee kahvio-ravintola, lisäksi lähituotepuodista voi tutustua lähituotteiden monipuoliseen tarjontaan.  Maatila-alueella tutustut maatilan eläimiin ja pihapiirissä sijaitseva ratsutalli mahdollistaa ohjatut talutus- ja ratsastustunnit.

Ilolassa on majoitustilaa ympärivuotisesti 50 hengelle (lisäksi kesällä  järvenrantamökit sekä päätilan kolme aittahuonetta 2-4hh). Kokoustilat löytyvät 5-125 hengelle, joten kohde sopii erinomaisesti kokous- tai juhlien pitopaikaksi.

Ilolan Maatilamatkailu sijaitsee vain 2 km:n päässä Helsinki-Tampere moottoritieltä, Valkeakoskelle matkaa on 10 km. Toijalan rautatieasema on 9 km:n päässä, ja Tampereen keskustaan on noin 25 minuutin ajomatka. Valkeakoskella Korkeakankaan hiihto- ja laskettelukeskus vartin päässä, Sappee, Ellivuori ja Kalpalinna tunnin ajomatkan päässä.

Majoitus
Vierastupa (9+4hlö)

Alakerrassa 2 kpl 2 hlön huonetta, toisessa minikeittiö varustelu, toisessa lisävuode. Suihku ja WC yhteiskäytössä.

Yläkerrassa 2 kpl 2 hlön huonetta, toisessa lisävuode, toisessa 2 lisävuodetta. 1 kpl 1 hlön huoneita, lisävuodemahdollisuus. Suihku ja WC yhteiskäytössä kerroksessa, jääkaappi ja aulatilassa tv.

Wanha-asema (8-12 hlö)

Yläkerrassa yhteensä 4 majoitushuonetta (2hh,3hh,3hh ja 4hh,osassa lisävuodemahdollisuus)

Iso aulatila, jossa sohvaryhmä, tv sekä keittonurkkaus (jääkaappi pakastinlokerolla, kahvinkeitin, vedenkeitin,mikroaaltouuni,keittolevy)Wc ja suihku aulassa huoneille yhteisenä, alakerrassa lisää wc-tiloja. Saunalle/vierastupa-rakennukselle välimatka 100 m.

Wanhan aseman keittiönpäätyhuone sesonkihuone, jossa wc ja suihku. Huoneessa vuodepaikkoja 2-4lle.

Päärakennuksen huoneet (6-10 hlö)

Alakerrassa 2 hh omalla kylpyhuoneella.

Yläkerrassa iso perhehuone (vuoteita 4-6lle), wc ja suihku sekä tv-sohvaryhmä.

Pietolan pitokartano (kolme eri kamaria, yhteensä 6-10 hlö)

Sesonkimajoitus, päätilalta 1 km Metsäkansan Kirkon vieressä.2hh parivuode, suihku ja wc.Peräkamarit jakavat wc ja suihkutilan sekä keittonurkkauksen. Peräkamareissa vuodepaikkoja 2-4 kpl/huone.

Kankurintupa (4-2 hlö)

Kankurintupa on aittarakennus, jossa sähköt. Jokaiseen huoneeseen oma sisäänkäynti. Suihku ja WC yhteiskäytössä viereisessä saunarakennuksessa. Huoneet ovat perinteisiä vaatimattomia aittahuoneita. Huoneissa vuoteita 2-3 hlölle, huoneita 2 kpl.

Marjan mökki (4+1 hlö)

42-neliöinen järvenrantamökki saunalla 4-5 hengelle. Ulkohuussi, sähköt ja sisä-wc.

Villa Laguuna (4+4 hlö)

80-neliöinen 6-8 hlön järvenrantamökki omalla saunarakennuksella (2 hlö). Käytettävissä myös talvella, sähköt, sisä-wc/suihku. Talvella majoitustilaa 2-4 hlölle.

Aktiviteetit
Aktiviteetteja luonnossa

Lähiympäristön luonto metsineen ja järvineen tarjoaa mahdollisuuden tutustua ja nauttia suomalaisesta luonnosta parhaimmillaan. Kesällä Ilolasta voi vuokrata käyttöönsä kanootteja ja polkupyöriä ja talvella vuokrattavissa lumikenkiä ja potkukelkkoja. Ilolassa on mahdollisuus harrastaa geokätkeilyä. Omatoimisesti on myös mahdollista retkeillä lähellä sijaitsevalle Mökömajalle paistamaan makkaraa ja vaikkapa vaahtokarkkeja.

Ratsutalli ja maatilan eläimet

Hevoset ovat oleellinen osa Ilolan maatilaa. Tilalla on suomenhevosia ja poneja. Talutuksia ja ratsastustunteja varattavissa aamu- ja ilta-ajoille joka päivä.

Ilolan maatilalta löytyy rapsuteltaviksi ja välillä myös ruokittaviksi, eri eläimiä. Hevosia, nautoja, poneja, kissoja, lampaita ja kanoja.

Kokouspäivä ja ryhmät Ilolassa

Maatilalla on tarjolla erilaisia kokouspaketteja, päiväksi ja yön yli. Ryhmille ilola tarjoaa ohjelmana leikkimielisen NuotioMasterchef –kisailun, ohjattua geokätkeilyä, opastetun kävelyretken kenkätehtailija Eemil Aaltosen jalajäljillä tai Maatilan Prinsessa –sarjan innoittaman hillittömän munarallin.

Juhlat ja tapahtumat

Meillä järjestät juhlat ja tapahtumat toiveidesi mukaan. Häät, sukujuhlat, kokoukset, kaste- ja muistotilaisuudet, rippi- ja ylioppilasjuhlat, leirikoulut, seminaarit, saunaillat, pikkujoulut ja lemmikkieläinten tilaisuudet kuten koirakisat.

Ruoka

Lähiruokaa Ilolassa

Ilolan kahvio Wanhalla asemalla palvelee joka klo 9-18 tai myöhempään, tarjolla on itse tehtyjä suolaisia ja makeita kastettavia. Samalla voi tehdä ostoksia lähipuodissa, missä tarjolla on lähituotteita kuten hunajaa, jauhoja ja kanamunia sekä käsitöitä.

Ilolan ravintola palvelee tilauksesta ja tarjoaa aina lähellä tuotetuista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Ilolassa käytetään paljon oman tilan tuotteita kuten tai Ilolan Angus -pihvilihaa, jota tuotetaan luomuviljalla ruokitusta nautakarjasta. Wanhalla-asemalla myös A-oikeudet.

In English

Ilolan Maatilamatkailu

This eco-friendly guest house, 2 km off the E12 Motorway, is peacefully set in the countryside. Valkeakoski is less than 12 km away. Farm animals and a restaurant with bar are on site.
Ilola Farmhouse offers rooms with basic furnishings, a work desk and shared bathroom facilities.
A communal TV lounge, kitchenette and BBQ facilities are available for all guests to use. Leisure activities at Farmhouse Ilola include 3 bookable saunas, mini golf, as well as canoe, bicycle and snow shoe rentals. Public areas provide free internet access.
Toijala Train Station is 9 km away, while central Tampere is about 25 minutes’ drive from the property.

Couples particularly like the location — they rated it 8.0 for a two-person trip.
We speak your language!

booking