• Yleistä
  • Aktiviteetit
  • Ruoka
Yleistä

Pakopeli maaseudun tapaan

Farm Escape eli maatilapakopeli tarjoaa aitoja maalaiselämyksiä ja jännittäviä mysteereitä maaseudulla, oikeiden eläinten kanssa. Tiimisi lukitaan suljettuun tilaan ja teillä on 60 minuuttia aikaa selvittää tienne ulos erilaisia pulmia ratkomalla. Tiimin tulee tehdä yhteistyötä ratkomalla arvoituksia, pulmia ja mysteerejä. Peli pelataan hevostallissa, jossa pelikavereina on oikeita eläimiä – pupuja, kanoja, kukko, ankkoja, vuohia, viiriäisiä, kyyhkyjä ja hevosia. Pelin edetessä ja lukkojen auetessa pelaajat saavat karsinoiden ovia auki ja karsinoista vapautuu kilttejä pieniä eläimiä kuten pupuja, kanoja ja ankkoja.

Pakohuonepelit sopivat kaikille ja mysteeristä riippuen myös lapsiperheille. Peleissä ei tarvita fyysistä voimaa vaan ainoastaan havainnointikykyä, luovaa ajattelua ja tiimityötaitoja. Pelinjärjestäjä valvoo teitä kameran avulla ja halutessanne voitte pyytää vihjeitä avuksi ongelmanratkaisuun.  Tunti kuluu nopeasti – ehdittekö ulos ajoissa?

Allergisille tai yliherkkyysoireista kärsiville maatilaympäristö voi aiheuttaa oireita, joten ole yhteydessä järjestäjiin, jos osallistumismahdollisuutesi mietityttää. Järjestäjä voi kertoa maatilaympäristöstä sekä tilalla olevista eläimistä tarkemmin. Tilasta pääsee myös pois milloin tahansa paniikkiovesta.

Farm Escape pakopelifarmeja on kaksi, Torniossa ja Keiteleellä. Uusia farmeja innostetaan lähtemään mukaan ja suunnitelmissa on avata lisää Farm Escape kohteita - katso ajankohtainen tilanne kotisivuilta.

Aktiviteetit

Muut aktiviteetit

Pakopelin lisäksi maatilalla on mahdollisuus järjestää muun muassa lasten syntymäpäiväjuhlia, viettää hauskat pikkujoulut, tai jopa osallistua itsepuolustuskoulutukseen.

Pikkujoulut

Farm Escape järjestää erilaisia pikkujoulupaketteja, joista voi lukea lisää tästä linkistä. Valikoimaan kuuluu esimerkiksi joulupakopeli & puurojuhla- sekä pakopeli + nälkäpeli- ohjelmapaketit.

Farm & paint

Taiteilija Satu Markkanen vetää Farm&Paint maalauselämyksiä Farmilla Torniossa marraskuusta 2020 alkaen. Farm & paint on taide-elämys tunnelmallisessa ympäristössä maaseudulla. Se antaa mahdollisuuden luoda oma taideteos. Aiempaa osaamista ei tarvita, jokaisella on mahdollisuus kokeilla, toteuttaa ja antautua. Ohjaaja on mukana tarjoamassa tarvittaessa opastusta tarvikkeiden, värien ja tekniikoiden käyttöön.

Itsepuolustuskoulutus

Itsepuolustuskoulutus ryhmille tilauksesta Farm Escape Tornio pakopelifarmilla. Hauskaa ja hyödyllistä, ja sopii jokaiselle! Itsepuolutuskoulutuksessa harjoittelemme puolustautumaan yleisimmissä uhkatilanteissa. Farmilla on järjestetty itsepuolustuskoulutuksia tilauksesta ryhmille jo vuodesta 2018 asti. Itsepuolustus on ollut ryhmien palautteen perusteella erittäin tykättyä ja ajatuksia herättävää sekä ennen kaikkea hyödyllistä.

Lasten synttärijuhlat

Täydellinen idea eläinrakkaan lapsen syntymäpäiväjuhliin voi olla lasten synttärit pakopelifarmilla eläinten kanssa. Synttärit voi juhlia joko pelkästään pelaamalla pakopelin tai sisältäen pelin jälkeisen herkkuhetken tallituvassa. Kesto 2h, joka sisältää pakopelin, eläinten paijausta ja synttäriherkuttelun tallituvassa.

Lisäksi on mahdollista räätälöidä ryhmän toiveiden mukainen tilavierailu, ruokailut ja/tai kodan vuokraus, josta lisätietoa ruoka-välilehdessä.

Ruoka

Kotaruokailu

Kotaruokailu tarjoaa erätunnelmaa elävän tulen äärellä. Suuressa tunnelmallisessa kodassa on mahdollista nauttia kotaemännän valmistamaa nuotioruokaa tai pelata Nälkäpeli, eli valmistaa ruoka tiiminä ohjeiden mukaan. Saatavilla on useita erilaisia ruokailumenuja. Pelkkä kodan vuokraus onnistuu myös.

Kotamme on poromiesten perinteinen kangaskota, joten siellä on vain hieman lämpimämpi kuin ulkona. Tuli lämmittää jonkin verran ja kangasovi voidaan laittaa kiinni, mutta talvella on pukeuduttava lämpimästi. Kotaan mahtuu tilavasti noin 20-30 henkilön ryhmä, mutta tiiviisti istuen siellä on ruokaillut lähes 40 henkilön ryhmä.