Makumatka maalle -teemapäivää vietetään lauantaina 14.9.2019 yhdessä Osta tilalta! -tapahtuman kanssa.
Syyssadon herkkuja, aktiviteetteja, tilakierroksia ja paljon muuta mukavaa luvassa!

Maaseudun makuja

Makumatka maalle on suosittu teemapäivä, jonka pääosassa on Suomen maaseutu ja sen tarjoamat mahdollisuudet niin maittavan satokauden ruuan kuin viihtyisän yhdessäolon merkeissä. Aikaisempina vuosina ympäri maan on päässyt mm. maistelemaan kaikkea käsintehdyistä suklaista ja karjalanpiirakoista maatilaviineihin, tutustumaan tiloihin ja niiden toimintaan sekä nauttimaan monipuolisista ja värikkäistä ruokailuelämyksistä maaseudun ympäröimänä.

2018 teemapäivässä mukana olivat:

Tutustu luomuviljely- ja matkailutilan toimintaan ja vie kotiin viljatuotteita hiutaleina ja ryyneinä, leipinä ja leivonnaisina. Lisäksi syyssadon lounas tarjolla. Lue lisää!

Myynnissä oman tilan kananmunia sekä tilan kehittämiä gluteenittomia leivontaseoksia ja maistatusta. Lapsille ongintaa ja traktoriajelua. Kahvila ja tilapuoti ovat auki ja pihapiirissä isot terassit, laavu sekä erillinen katos. Lue lisää!

Makoisia mehuja, hilloja ja limonaadia aidoista kotimaisista marjoista ja hedelmistä sekä muita viinitilan herkkuja. Taianomainen satumetsä houkuttelee tutkimaan sen saloja. Lue lisää!

Tutustu marjaisaan tilaan ja vie parhaat palat kotiin. Kartano Hostel sekä omenamehuasema palvelevat tilamyymälän ohessa. Lue lisää!

Hunajaa tuottavalla matkailutilalla voi mm. maistella hunajatuote-uutuuksia ja ostaa parhaat yrttituotteet mukaan. Kahvila palvelee päivän ajan. Lue lisää!

Lähialueen elintarviketuottajat esittelevät ja myyvät omia tuotteitaan. Ohjelmaa koko perheelle ja rentoa ruokailua Bistrossa. Vaunu- ja museoliput puoleen hintaan ja uuden valokuvanäyttelyn avajaiset. Lue lisää!

Tilalla avoimet ovet klo 12-15, jonka aikana myynnissä ylämaankarjan lihaa sekä muita puhtaita, aitoja tuotteita. Lue lisää!

  • Saarila – Polvijärvi, Pohjois-Karjala

Paikalle saapuu Makuvankkuri myymäläauto, josta ostettavissa on yli 50 lähiruokatuottajan tuotteita. Tilalla kahvitarjoilu 200 ensimmäiselle. Kotieläinpiha auki viimeistä päivää. Lue lisää!

Päivän aikana mahdollisuus mm. tutustua tilan monipuoliseen toimintaan, ostaa lähiruokatuotteita ja nauttia herkullinen, tilan pihvikarjanlihasta valmistettu jauhelihakeittolounas sekä kahvit Mustolan vanhassa pirtissä. Lue lisää!

Latopirtti muuttuu lounaskahvilaksi ja myynnissä on paikallisia tuotteita lähiruoasta käsitöihin. Luvassa myös kärryajelua ponin vetämänä ja countrymusiikkia nostamassa tunnelmaa. Lue lisää!

Pihakirppis, maatilan kotieläimiä ja lounas. Myynnissä lähituotteita kuten oman maatilan Angus-naudanlihaa, makkaroita, lähihunajaa, viiriäisen- ja kananmunia, savumuikkuja sekä luomuviljatuotteita. Lue lisää!

Pitkäjärven rannalla maatilan eläinten seurassa viihtyy koko perhe. Teemapäivänä tilalla on myynnissä mm. juustoja,  leipiä, hunajaa, kananmunia, lihakarjatilan lihaa sekä luomubroileria. Lue lisää!


Osta tilalta! 

Koska maaseudun puhtaita herkkuja voisi syödä vaikka joka päivä, on vierailla mahdollisuus myös ostaa tilojen ja yhteistyökumppaneiden tuotteita kotiin viemisiksi. Tämän ympärille luotu tapahtuma kantaa nimeä Osta tilalta! – tutustu tapahtumaan tarkemmin nettisivuilla.

Makumatka maalle ja Osta tilalta! – yhteinen tapahtumasivu myös Facebookissa.


Maaseutumatkailuyrittäjä – ilmoittaudu mukaan!

Teemapäivän järjestävät Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry ja Lomalaidun ry yhdessä maaseutumatkailuyrittäjien kanssa. Makumatka maalle -ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen info@lomalaidun.fi, josta voit myös tarvittaessa kysyä lisätietoja tapahtumasta.