Makumatka maalle on lähimatkailua parhaimmillaan! Suunnittele oma kiertomatkasi maalaismaisemiin. Lähde lauantaiajelulle maaseudun rauhaan, tutustu suomalaiseen maaseutuun, tiloihin ja niiden yrittäjiin, herkuttele ja shoppaile. Seuraava Osta Tilalta ja Makumatka Maalle-päivä järjestetään 12.9.2020. Seuraa Osta Tilalta-sivustoa ja fb-viestintää päivästä lisää.
***

Mukana vuonna 2019 oli seuraavia maaseudun matkailuyrityksiä:

AHOLAFARM LATOPIRTTI
Kirkkovuorentie 304, Hamina
www.aholafarm.fi
avoinna 14.9.2019:
klo10:00 – 15:00

Tervetuloa Aholafarmille aitoon maalaismiljööseen ja idylliseen Latopirttiimme!

Lounaskahvilassa voit nautiskella perinteisestä lihakeitosta pullakahvien kera. Keittoa riittää 100 ensimmäiselle ruokailijalle.
Voit myös ostaa mukaasi Latopirtin pihasta usean tuottajan ja kädentaitajan paikallisia tuotteita, tutustu tuotevalikoimaan tarkemmin Ahola Farmin tiedoista soitteessa https://ostatilalta.fi
Paikalla on lemmikkejä rapsuteltaviksi ja ihailtaviksi, mm. kanoja, pupuja, koiria ja alpakoita!Tuttuun tapaan Jästi –poni vie halukkaita ajelulle kärrykyydissä. Tapahtumapäivänä on mahdollisuus myös kokeilla offroad -kyyditystä edulliseen toripäivän hintaan!Varaathan mukaasi käteistä rahaa, sillä kaikilla myyjillä ei ole pankkikortti-mahdollisuutta ja kylmälaukun, jotta saat tuotteet yhtä laadukkaina kotiisi, kuin ne olivat ostohetkellä. Tätä tapahtumaa ei kannata jättää väliin, lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

JOKIRINTEEN TILA, ORIMATTILA

Tuorakankuja 85, 16510 LUHTIKYLÄ
p.050 541 3410
www.jokirinne.webnode.fi
Avoinna: 10-14

Jokirinteen tilalla tunnelmallinen vinttikahvio, josta löytyy kahvin ja pullan lisäksi mm. emännän leipomaa ruisleipää, Viljaniemen Hannulan tilalta yrttivalmisteita ja kauden vihanneksia sekä Tanjan käsitöitä. Pihapiirissä myös kanoja sekä Sirpa, somettava eläkeläisemakko @sikaihanasirpa.
Käteismaksu, Viljaniemen Hannulan tuotteet myös kortilla. Olemme facessa ja instagramissa @jokirinteentila!

ILOLAN MAATILA
Vedentaantie 24
37850 Valkeakoski
p.040 5968027
www.ilolanmaatila.fi/maatila-ja-lahipuoti
Avoinna 14.9 klo 11-15

Ilolan maatila löytyy Tampereen ja Hämeenlinnan puolivälistä, Metsäkansasta jossa on ollut maatilamatkailua vuodesta 1983!
Ilolan maatilamatkailu on monipuolinen ympärivuotisesti palveleva maatilayritys kotieläimineen ja luomuviljeltyine peltoineen.
Tervetuloa tutustumaan ja ostoksille Metsäkansaan!

MUSTILA VIINI, ELIMÄKI
Mustilan Puistotie 21
47200 Elimäki
p.0400539273
www.mustilaviini.fi

Mustila Viini Oy: n tuotteet on valmistettu kotimaisista marjoista ja hedelmistä perinteisillä resepteillä. Maria Mamma on säilönyt kotimaiset marjat ja hedelmät Sinun nautittaviksesi. Maria Mamman tuotenimi on takuu kotimaisesta raaka-aineesta ja mausta, joka tulee aidoista marjoista ja hedelmistä. Isoäidin herkullisilla resepteillä valmistetut hillot, hyytelöt, sinapit ja Mustan Everstin Kynnet herauttavat veden kielelle ja makoisat mehut ja limonadit vievät janon mennessään! Tutustu myös Mustilan viineihin Mustaan Everstiin ja Vaaleaan Kaunottareen. Satumetsän siimeksessä voit kuulla Koppelon Kujerruksen tai nähdä vilauksen Karvajalasta. Neidolle voi sitoa PunaPaulan ja vaipua sitten Syysunelmiin nauttimaan Linnun Maidosta ja muista viinitilan herkuista.

Maista ja Nauti!

KAITURIN TILA, MASKU
Nälkänummentie 19, Masku
050 5243278
www.kaiturintila.fi

Avoinna 11:00 – 15:00

Tule nauttimaan syksyisestä maaseudusta elämysten ja hyvän ruuan pariin! Perinnepata tarjoaa maistuvaa lounasta lähiraaka-aineista valmistettuna vanhassa päärakennuksessa klo 12-15. Myynnissä on myös paikallisten tuottajien tuotteita, joten herkuttelua voi jatkaa kotonakin! Tilan emäntä pitää kotieläinten esittelykierrokset klo 11 ja 13 (hinta 6 €/hlö ja 20 €/4hlöä). Kierrokset kestävät reilun tunnin. Huomaathan, että eläimiin tilallamme tutustutaan aina opastetusti. Suomen maatalousmuseo Sarka valitsi Kaiturin tilan tänä vuonna kesäkohteekseen ja meillä voikin aistia aktiivisen nykymaaseudun lisäksi menneen ajan tunnelmia.

LEIPYÖLIN TILA, PERNIÖ
Leipyölintie 218, Perniö
p.050 338 2768
Avoinna: 12.00-15.00

Etusivu

Osallistumme valtakunnalliseen Osta Tilalta- sekä Makumatka Maalle -päivään 14.9.2019 kello 12.00-15.00
Päivän aikana tarjolla lihakeittoa ja myynnissä tuoretta Ylämaankarjan lihaa.

 

MUSTOLAN TILA, SONKAJÄRVI
Tetrikoskentie 16, Sonkajärvi
tel:0440797229
Avoinna: 10.00-15.00
https://www.facebook.com/sonkakoskenmylly/ 

Päivän aikana voit mm. tutustua tilan monipuoliseen toimintaan, ostaa lähiruokatuotteita ja nauttia tilan pihvikarjanlihasta valmistetun jauhelihakeittolounaan sekä kahvit Mustolan vanhassa pirtissä. Mylläri esittelee perinteistä kiviparimyllyä ja sen toimintaa kauniissa ympäristössä kosken varrella, ja kolmentoista kesän ajan elämyksiä tarjoillut Nukkepirtti avaa ovensa Osta tilalta! -päivän ajaksi. Nukentekijä esittelee nukkeja ja kuvataidetta vuosien varrelta. Pääset halutessasi myös tutustumaan Mustolan Hereford -emolehmätuotantoon tilan isännän opastuksella.

Myymme suosittuja myllytuotteitamme ja laadukasta Hereford-lihaa tuoreena ja pakasteena. Muista siis varata mukaasi kylmälaukku!

 

PUOTIMAALLA
Mäkelänmäki 34, Koria
Avoinna klo 10-16

Puotimaalla on Kouvolan vieressä Korialla toimiva luomukauppa ja lahjatavarapuoti, jossa on myynnissä oman tilan (Mäkelä) luomujauhoja, luomukosmetiikkaa ja luonnonkosmetiikkaa Suomesta ja ulkomailta, Magnetix-magneettikoruja sekä paljon muita ekologisia tuotteita.
Lauantaina Mäpy ry:n kahvio, luontopolku, tarjouksia!

 

RIIHELÄN TILA
Niemenkyläntie 113, Kinnula
Avoinna klo 12.00-16.00
Tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/453769541880017/

Tilan lihaa myytävänä sekä puutarhakahvila.
Nähtävillä myös lehmiä ja lampaita laitumella.

SALVIA
Rantakyläntie 225, Luhanka
Aukiolo 10:00 – 14:00
050-3644141
www.salvia.fi

Salvian tilalla tarjolla luhankalaisten tuottajien yhteinen myyntipiste.
# Salvian tilan sokeritonta ja lisäaineetonta omenatäysmehua ja omenoita
# Nisulan tilan jauhoja, ryynejä, kananmunia, leivonnaisia ja käsitöitä
# Mäentalon tilan ylämaankarjan lihaa, lampaantaljoja, villalankoja, ruisleipää ja ruisjauhoja
# Tammilahden tilan pakastettua ternimaitoa ja perunoita
Tallinvinttikahviosta uutispuuroa ja kahvia

 

TERVETULOA MAKUMATKA MAALLE-TILOILLE!

Tutustu tiloihin ja hae lisää vierailukohteita täältä: Osta tilalta ja Makumatka maalle.

Jos haluat ilmoittautua myyjäksi, voit tehdä sen täällä: Makumatka maalle osallistuminen.