Kuopion kävelyreitti

Kuopion kävelyreitti soveltuu niin käveltäväksi, pyöräiltäväksi kuin vaikkapa potku- tai rullalautailtavaksi. Pituutta reitillä on 18 kilometriä ja ravintolatarjontaa on varmasti riittävästi. Reitti lähtee mistäpä muualtaan kuin savolaisen maailman keskipisteestä Mualiman navalta, eli Kuopion torin keskeltä. Heti ensimmäisenä voikin tutustua torin ympäristön tarjontaan.

 

Kuopion Kauppahalli tarjoaa monenlaista ostettavaa tuoreesta Kallaveden kalasta vihanneksiin ja leivoksiin. Miljöö on viihtyisä ja paikka ehdottomasti käymisen arvoinen. Torilta lähtee myös Maistellen Kuopiota ruokakiertoajelu ja torin ympäristössä järjestetään myös Satoa-lähiruokafestivaali.

Kun reittiä on kulkenut ensimmäisen sadan metrin etapin, on aika pysähtyä pullakahveille Kahvila Kaneliin, jonka jazz-musiikista ja tunnelmasta voi nauttia erikoiskahvien kera. Ravintola Urban tarjoilee taas torin läheisyydessä viimeistellyn kauniita annoksia.

Nälkä kasvaa kävellessä, joten kilometrin matkan kuljettuaan pysähtyy mielellään ravintolaan nimeltä Musta Lammas. Ravintolan karun kaunis ympäristö ja viimeistellyt ruoka-annokset eivät turhaan ole nostaneet Mustaa Lammasta kuuluisuuteen.

Kun vatsa on täytetty, on seuraavaksi sopiva aika nauttia juomapuolesta. Kaupungin eteläpuolella sijatsevat pienpanimot RSP Brewing ja Iso-Kallan panimo ovat oivallisia vierailukohteita. Kummastakin paikasta löytyy anniskeluoikeudet ja erilaisia juomia saa ostettua myös mukaan. Samalla on hyvä aika vierailla löylyssä Kuopion Saanassa. Saunamaailmasta lyötyy myös ravintola ja kahvila, joka kruunaa löylyttelyelämyksen.

Matka jatkuu vesistöjen yli kohti etelää aina Rauhalahteen saakka, jossa Rauhalahden ravintola tarjoaa evästä matkan kuluttamien voimien palauttamiseksi pöytiin tarjoiltavan lounaan ja päivällisbuffetin avulla.

Nyt alkaa reitin pisin siirtymä kohti pohjoista, jossa voi tarpeen vaatiessa käyttää myös paikallisliikennettä avuksi, mutta matkasta palkitaan. Perillä odottaa Puijon kaunis ulkoilumaasto ja etenkin Kuopion tunnusomaiseksi piirteeksi puiden yläpuolelle nouseva Puijon torni. Tornin ravintola on viime vuosina noussut maineeseen, eikä syyttä. Kauniiden maisemien lisäksi viimeistellyt annokset hellivät niin silmiä kuin makuhermojakin.

Puijolta voit palata takaisin Kuopion keskustaa mukavasti alamäkeä pitkin ja pistäytyä samalla vielä kerran torin tarjontaan tutustumassa.

 

Takaisin edelliselle sivulle